Close

   
เทคนิคเคล็ดลับ ใช้ กูเกิ้ล
 
หน้าที่ 1 - ความลับของ Google ที่คุณต้องรู้

ขอขอบคุณข้อมูลภายใต้ความร่วมมือของ ศูนย์เทคโนโลยีสารสนเศและการสื่อสาร
สำนักงานปลัดกระทรวงศึกษาธิการกับวิชาการ.ดอม

http://www.school.net.th/


 


              หากคุณเป็นคนหนึ่งที่ใช้งานอินเทอร์เน็ตคงจะไม่อาจมองข้ามเสิร์ชเอนจิน ที่มีชื่อว่า Google ไปได้ แต่ผู้ใช้ส่วน ใหญ่มักจะรู้จักเสิร์ชเอนจินตัวนี้เพียงแค่ผิวเผิน เท่านั้น CHIP จะแสดงให้คุณเห็นถึงอีกด้านหนึ่ง ของ Google ที่คุณไม่เคยรู้จัก

             ในยุคที่เศรษฐกิจทรุดตัวลงเป็นผลให้ภาคธุรกิจหลายต่อหลายรายต้องพลิกผันจาก จุดสูงสุดมาเข้าสู่ช่วงวิกฤติของการเอาตัวรอดในช่วงมรสุมดังกล่าว แต่หนึ่งในไม่กี่รายที่ไม่ประสบ ปัญหาดังกล่าวได้แก่ Google จากจุดเริ่มต้นที่เป็นเพียงแค่โปรเจ็กต์เล็กๆ ในมหาวิทยาลัยเมื่อ 5 ปีก่อน ปัจจุบัน Google กลายเป็นเสิร์ชเอนจินที่ได้ รับความนิยมสูงสุดชนิดที่เรียกว่าทิ้งคู่แข่งแบบห่างชั้น จากการยืนยันของ Nielsen Netratings โดยใช้การสำรวจจากหน้าอินเทอร์เน็ตที่มีความสำคัญสูงสุด 5 อันดับแรก เฉพาะในประเทศเยอรมนีประเทศเดียวก็มีผู้ใช้บริการ Google ถึง 14 ล้านคนต่อวัน

เคล็ดลับเด็ดๆ สำหรับ Google
             แทบจะไม่มีใครที่ใช้งาน Google ได้อย่างเต็มความสามารถ เช่น ความสามารถในการค้นหาที่ละเอียดยิ่งขึ้นโดยการกำหนดตัวแปรต่างๆ ในการค้นหา ยิ่งไปกว่านั้นคือ Google สามารถแปลหน้าเว็บไซต์ได้ แสดงราคาหุ้นได้ และยังสามารถคำนวณโจทย์คณิตศาสตร์ได้อีกด้วย หน้าเว็บไซต์ที่ดูเรียบง่ายของ Google อาจ จะทำให้คุณคิดไม่ถึงว่าเบื้องหลังหน้าดังกล่าวมี ฟังก์ชันที่ถูกซ่อนเอาไว้มากมายเพียงใด


• ค้นหาโดยระบุคำสั่งพิเศษ

             คุณอาจเคยพบเห็นอยู่บ่อยๆ ว่า ในการค้นหาข้อมูลทั่วไปมักจะมีรายการของผลการค้นหาที่ไม่มีประโยชน์ติดมา ด้วยเสมอ ซึ่งคุณสามารถที่จะลดจำนวนข้อมูลที่พบได้โดยใช้การค้นหาแบบ Advanced Search (ค้นหาแบบละเอียด) เพื่อบอก ให้ Google จำกัดขอบเขตการค้นหาให้เหลือเฉพาะหน้าเว็บไซต์ที่ผ่านการตรวจสอบจาก Google ในช่วง 3 เดือน, 6 เดือน หรือ 12 เดือน ที่ผ่านมาเท่านั้น นอกจากนี้แล้วคุณยังกำหนดรูปแบบเอกสารของผลการค้นหาแบบเฉพาะเจาะจงได้อีก ด้วย เช่น ต้องการผลเป็นไฟล์ PDF หรือไฟล์ในรูปแบบของ Office และจำกัดการค้นหาหน้าให้อยู่ในประเภทของเว็บไซต์หรือโดเมนที่ต้องการเท่า นั้นได้เช่นกัน ซึ่งคุณสามารตรวจสอบ ชนิดของไฟล์ที่ Google สามารถค้นหาให้ได้ที่หน้าเว็บไซต์
www.google.com/help/faq_filetypes.html หรือคุณต้องการให้ Google ช่วยค้นหาสิ่งที่คุณต้องการเป็นพิเศษ ดังเช่น รูปภาพต่างๆ ได้เช่นเดียวกัน

• ค้นด้วยคำที่มีความหมายเหมือนกัน

             บ่อยครั้งที่คำจำกัดความตัวหนึ่งจะให้ผลการค้นหาที่ดีกว่าคำอีกคำหนึ่ง ทั้งๆ ที่ความหมาย ของคำทั้งสองนั้นเหมือนหรือใกล้เคียงกัน แต่ไม่ จำเป็นที่คุณจะต้องมานั่งปวดหัวเพื่อคิดหาศัพท์ คำอื่นมาทดแทนคำที่คุณต้องการ เพราะคุณสามารถปล่อยให้ Google ช่วยคิดแทนคุณได้ โดยให้คุณใส่เครื่องหมาย Tilde (~) หน้าคำที่ต้องการ ค้นหาโดยไม่ต้องเว้นวรรค Google จะค้นหาคำ Synonym ของคำที่คุณค้นหาให้ด้วย


• ใช้ Google ช่วยแปล

             แม้ว่า Google จะไม่สามารถทำลายกำแพงในเรื่องของข้อจำกัดด้านภาษาได้ แต่ก็สามารถช่วยให้คุณทำงานต่างๆ ได้ง่ายขึ้น ให้คุณคลิกที่ Language Tools (เครื่องมือเกี่ยวกับภาษา) ที่หน้า แรกของ Google เพื่อเปิดการทำงานของตัวแปล ภาษา ซึ่งคุณสามารถพิมพ์ข้อความเข้าไปเพื่อให้ Google แปลข้อความดังกล่าวให้คุณได้หลากหลายภาษาด้วยกัน เช่น แปลจากภาษาเยอรมนี เป็นภาษาอังกฤษหรือภาษาฝรั่งเศส หรือแปลข้อความจากภาษาอังกฤษไปเป็นภาษาสเปน, โปรตุเกสหรือภาษาอิตาลี และอีกหลายภาษา แต่น่าเสียดายที่ยังไม่มีบริการสำหรับแปลภาษาไทย
            ความสามารถที่ยังโดดเด่นไปกว่านั้นก็คือ Google สามารถแปลเนื้อหาในหน้าเว็บไซต์ทั้งหน้าได้ โดยคุณสามารถใส่ชื่อ URL ที่คุณต้อง การให้ Google แปลลงในกรอบ Translate the Website ในหน้าของ Language Tools หรือคลิกที่ลิงก์ Translate this Website ของหน้าเว็บไซต์ที่ Google ได้ค้นหาออกมาแล้ว Google จะใช้โปรแกรมในการแปลออกมา ซึ่งบ่อยครั้งที่ข้อความที่แปลออกมาจะฟังดูตลกหรือฟังไม่รื่นหูไปบ้าง แต่หากคุณต้องการผลการแปลที่ดีกว่านี้ควรเปลี่ยนไปใช้เครื่องมือที่เรียกว่า Babelfish (
http://babelfish.altavista.com) แทน ซึ่งตัวแปลภาษา Altavista ตัวนี้ใช้โปรแกรมในการแปลของ Systran ที่ค่อนข้างใหม่กว่าของ Google และมีประสิทธิภาพในการแปลที่ดีกว่าอย่างเห็นได้ชัด ข้อดีอีกข้อหนึ่งก็คือ Babelfish สามารถเข้าใจได้ หลายภาษามากกว่า Google และสามารถแปล ภาษาญี่ปุ่น, เกาหลีและจีนไปเป็นภาษาอังกฤษได้อีกด้วย

• ค้นหาเฉพาะกลุ่ม

             โดยแท้จริงแล้วต้องถือว่าประสิทธิภาพของ เสิร์ชเอนจินทั่วไปไม่ดีเท่าที่ควรเพราะข้อมูลทั้งหมดเกี่ยวกับคำที่คุณค้น หาจะถูกรวบรวมเข้า ไว้ด้วยกัน ซึ่งส่วนใหญ่จะมากเกินความจำเป็นและไม่เกี่ยวข้องกับที่คุณต้องการ วิธีที่สามารถแก้ปัญหานี้ได้คือค้นหาคำที่ต้องการโดยกำหนด ขอบเขตของหัวข้อเรื่องดังกล่าว ซึ่งจะทำให้การค้นหาถูกจำกัดวงให้แคบลง โดย Google ได้นำแนวคิดดังกล่าวมาใช้ในส่วนที่เรียกว่า Special Google Searches ซึ่งในขณะนี้มีหัวข้อให้เลือกใน การค้นหาอยู่ 6 หัวข้อ ดังเช่น การค้นหาจากหน้าเว็บไซต์ของ US (เว็บไซต์ที่มีโดเมนเป็น .us, .gov และ .mil) หรือการค้นหาเฉพาะหัวข้อที่เกี่ยวกับไมโครซอฟท์ ลินุกซ์ ยูนิกซ์ หรือแอปเปิลก็สามารถทำได้เช่นเดียวกัน นอกเหนือไปจากนั้นยังมี University Search ที่ ช่วยค้นหาเว็บไซต์เกี่ยวกับสถานศึกษาในสหรัฐอเมริกา ซึ่งมีกว่า 1,000 หน้าเว็บไซต์ให้เลือก

             การค้นหาโดยใช้ Special Google Searches ดังกล่าวนี้จะช่วยประหยัดเวลาให้คุณได้เป็นอย่างมาก เช่น หากคุณต้องการข้อมูลเกี่ยวกับ DVD Writer สำหรับเครื่อง Apple แล้วคุณก็สามารถพิมพ์คำว่า Apple DVD Writer ลงไปแล้วทำการค้นหา ตามปกติคุณจะได้รับลิสต์รายการแสดงผลการค้นหากว่า 41,000 หน้าซึ่งประกอบด้วยหน้าเว็บไซต์โฆษณาขายสินค้าดังกล่าวนับไม่ถ้วน แต่หากคุณใช้การค้นหาผ่าน Special Google Searches โดยใช้เพียงคำว่า DVD-Writer ในกลุ่มของแอปเปิลคุณจะได้ ผลการค้นหาเพียง 1,500 หน้าเท่านั้น ซึ่งจะประกอบไปด้วยข่าวคราวความเคลื่อนไหว ทิป ผลการทดสอบ รวมไปถึงส่วนแบ่งตลาด เท่านั้นคุณสามารถใช้บริการ Special Google Searches ได้ตามลิงก์
www.google.com/options/special searches.html
 


• Google Toolbar
             Google Toolbar เป็นปลั๊กอินตัวหนึ่งสำหรับเว็บบราวเซอร์ซึ่งจะช่วยให้สามารถใช้งาน Google ได้โดยไม่จำเป็นต้องเข้าไปที่หน้าโฮมเพจของ Google ก่อน ปัจจุบัน Google Toolbar ถูกพัฒนา ขึ้นมาถึงเวอร์ชันที่ 2 แล้ว ข้อดีของ Google Toolbar คือความสามารถพิเศษในการแสดงระดับความนิยม (Page Rank) ของหน้าอินเทอร์เน็ตหน้าต่างๆ ที่คุณกำลังเปิดใช้งานอยู่ในขณะ นั้นหรือหากคุณไม่ต้องการก็สามารถติดตั้งทูลบาร์ดังกล่าวโดยไม่ติดตั้ง Page Rank Bar ลงไปด้วยก็ได้ ซึ่งทูลบาร์ที่ว่านี้สามารถทำงานได้เฉพาะใน Internet Explorer 5.0 ขึ้นไปเท่านั้น แต่ หากคุณใช้ Netscape หรือ Internet Explorer เวอร์ชันก่อนหน้านี้คุณก็สามารถติดตั้ง Browser Button ของ Google ซึ่งจะมีฟังก์ชันบางตัวของ Google Toolbar อยู่เข้าไปในบราวเซอร์เพื่อใช้แทน ได้ (
www.google.com/options/buttons.html) และพิเศษสำหรับผู้ใช้เว็บบราวเซอร์ Mozilla โดยเฉพาะ ในหน้าอินเทอร์เน็ตเว็บไซต์http://google barl10n.mozdev.org/installation.html คุณสามารถพบกับทูลบาร์ของ Google ที่มีชื่อเรียกว่า Googlebar ซึ่งถูกสร้างมาเป็นพิเศษสำหรับใช้กับ Mozilla โดยเฉพาะด้วย

• ใช้ Google ช่วยในการคำนวณ

             นอกเหนือจากเป็นเสิร์ชเอนจินแล้ว Google ยังกลายเป็นคู่แข่งสำคัญของเครื่องคิดเลขที่คุณเคยใช้งานอีกด้วย สิ่งหนึ่งที่ไม่ค่อยมีใครรู้ คือ ฟังก์ชันในการคำนวณของ Google จะช่วยในการค้นหาผลลัพธ์ของสมการทางคณิตศาสตร์ให้ด้วย หากคุณพิมพ์โจทย์ปัญหา เช่น 365+12*8 ลงในช่องสำหรับการป้อนข้อมูลการค้นหาตามปกติแล้วเริ่มทำการค้นหาคุณจะได้ ผลลัพธ์เท่ากับ 461 แทนที่จะได้รายการแสดงหน้าอินเทอร์เน็ตที่ค้นพบ นอกจากสมการง่ายๆ ดังกล่าว Google ยังสามารถคำนวณสมการที่ซับซ้อนยิ่งกว่านั้นได้อีกด้วย เช่น การพิมพ์คำ ว่า sqr จะเป็นการคำนวณค่ารากที่สองของเลขที่อยู่ถัดมา หรือเมื่อคุณต้องการคำนวณค่า 252 (25 ยกกำลัง 2) ก็สามารถทำได้โดยพิมพ์ว่า 25^2 ลงไป แม้กระทั่งฟังก์ชันตรีโกณมิติก็สามารถคำนวณได้โดยใช้ตัวย่อ sin, cos และ tan หรือการคำนวณฟังก์ชันลอกการิทึมโดยใช้เครื่องหมาย ln, lg และ lb ที่เป็นที่รู้จักกันเป็นอย่างดี ซึ่งรายละเอียดเกี่ยวกับคุณสมบัติและความสามารถของ Google Calculator นี้คุณสามารถดู ได้ที่หน้า
www.google.com/help/calculator.html

             นอกจากนี้แล้วการได้ลองเล่นเองก็น่าสนุกอยู่ไม่น้อย ดังเช่นที่ทีมงานได้ค้นพบบางสิ่งที่ ยังไม่ได้มีการบันทึกไว้ในหน้าเว็บไซต์ดังกล่าว คือ Google รู้จักค่าคงที่ทางคณิตศาสตร์และฟิสิกส์หลายต่อหลายตัว เช่น ค่าพาย (ฆ), ค่าความเร็วแสง (c), ค่าความเร่งเนื่องจากแรงโน้มถ่วงโลก (G) และอื่นๆ อีกมาก หากคุณใส่สัญลักษณ์สากลของค่าคงที่ลงไป Google จะแสดงค่าดังกล่าวออกมาเป็นตัวเลข แต่คุณก็สามารถใช้ค่าคงที่ในสมการต่างๆ ได้เช่นกัน

             นอกเหนือไปจากการคำนวณที่ยุ่งยากซับซ้อน Google ก็สามารถแสดงการคำนวณพื้นฐาน ในเรื่องการเปลี่ยนหน่วยให้คุณได้ เช่น เปลี่ยนหน่วยไมล์ (Miles) หรือนิ้ว (Inches) เป็นกิโลเมตร, เมตรหรือเซนติเมตร หรือเปลี่ยนจากแคลอรีเป็นกิโลจูล หรือจากกิโลกรัมเป็นปอนด์ก็ได้เช่นเดียวกัน เพียงแค่คุณพิมพ์ง่ายๆ ดังเช่นว่า "25 miles in kilometer" หรือ "50 pounds in kilogram" ซึ่งการคำนวณดังที่กล่าวมาแล้วนี้สามารถทำ ได้ในหน้าเว็บไซต์ของ Google ทุกๆ หน้า เพียงแต่คุณต้องพิมพ์ข้อความทั้งหมดในรูปแบบของภาษาอังกฤษ


• ชอปปิ้งด้วย Google : Froogle

             Google มีบริการพิเศษสำหรับนักชอปออนไลน์โดยเฉพาะ ซึ่งเรียกบริการนี้กันว่า Froogle ซึ่งเป็นการนำคำว่า Google มาผสมกับคำว่า Frugal ซึ่งแปลว่าประหยัด โดยเครือข่ายของ Froogle จะมีความสามารถในการค้นหาสินค้าต่างๆ ในร้านค้าออนไลน์โดยเฉพาะ (
http://froogle.goo gle.com) การค้นหาสามารถทำได้โดยใส่ชื่อผลิตภัณฑ์ที่คุณต้องการโดยตรง (เช่น "Panasonic DVD S75") หรือหากคุณยังไม่ได้ตัดสินใจชี้ชัดลงไป ก็สามารถดูไปเรื่อยๆ และทำการค้นหาใน แคตาล็อกของแต่ละกลุ่มสินค้า เช่น "Art & Entertainment", "Home & Garden" หรือ "Toys & Games" และคุณสามารถเรียงผลการค้นหาที่ได้จากทั้งสองวิธีนี้ตามราคา หรือเรียงเว็บไซต์ตามจำนวนสินค้าที่เสนอ แต่ปัจจุบัน Froogle ยังคงอยู่เพียงแค่ช่วงเวอร์ชัน Beta ของการพัฒนาเท่านั้น อีกทั้งยังมีเฉพาะเวอร์ชันภาษาอังกฤษเท่านั้น ยกเว้นผลการค้นหาที่เป็นสากลนั่น คือ Froogle สามารถหาหน้าเว็บไซต์ที่ให้บริการดังกล่าวได้ทั่วโลกเหมือนการ Search ทั่วไป

• ตรวจสอบราคาหุ้น

             Google.com สามารถแสดงให้คุณทราบถึงสถานภาพของหุ้นต่างๆ ที่คุณต้องการทราบได้ โดยมีข้อแม้เพียงข้อเดียวคือ หุ้นของบริษัทดังกล่าวต้อง อยู่ในตลาดหุ้นของอเมริกาวิธีการก็คือ ให้คุณใส่ชื่อของบริษัทที่คุณต้องการสำรวจราคาหุ้นลงในช่องสำหรับป้อนข้อมูล การค้นหา เช่น หากคุณพิมพ์คำว่า Microsoft ลงไป Google จะแสดงที่บรรทัดสุดท้ายของผลการค้นหาว่า "Stock Quotes: MSFT" เมื่อคุณคลิกที่บรรทัดดังกล่าว จะเป็นการนำคุณไปสู่หน้า Yahoo Finance Site ซึ่งมีข้อมูลหุ้นขณะปัจจุบันของไมโครซอฟท์แสดงอยู่ หรือในกรณีที่คุณรู้ชื่อย่อของแต่ละบริษัท (เช่น Microsoft ใช้ MSFT) ก็เพียงพอเพราะคุณสามารถเลือกที่สัญลักษณ์ "Stock Quote" ซึ่งอยู่บริเวณด้านบนของรายการต่างๆ ได้โดยตรง เพื่อนำคุณเข้าไปสู่หน้า Yahoo-Finance ได้เช่นเดียวกัน


• คำตอบจาก Google

             มีไม่กี่ครั้งที่ Google ไม่สามารถค้นหาข้อมูลให้คุณได้ตามต้องการ แต่บ่อยครั้งที่ข้อมูลที่ได้ ไม่ตรงกับความต้องการที่แท้จริงของคุณ นั่นก็เพราะว่า Google เป็นเพียงแค่เครื่องจักรธรรมดาเท่านั้น ไม่สามารถตัดสินใจได้ว่าข้อมูลใดคือ ข้อมูลที่คุณต้องการ ดังนั้นจึงได้มีการออกแบบเครื่องจักรมีชีวิตขึ้นมาเพื่อช่วยแก้ปัญหาที่เกิด ขึ้น ซึ่งถูกเรียกว่า Human Search Machine โดยคุณสามารถใช้บริการนี้ได้ที่หน้า
http://answers. google.com ซึ่งมีวิธีดำเนินการคือ หากคุณมีคำถามซึ่งคุณพร้อมที่จะจ่ายเงินเป็นค่าคำตอบตั้งแต่ 2 ถึง 200 ดอลล่าร์สหรัฐอเมริกาแล้ว ให้เรียบเรียงคำถามของคุณและรอให้ Google หาผู้เชี่ยวชาญที่สามารถตอบคำถามของคุณได้ เมื่อคุณได้รับคำตอบคุณก็จะถูกเก็บเงินตามราคาที่คุณได้ตั้งเอาไว้ ในการใช้บริการดังกล่าว จำเป็นที่คุณจะต้องลงทะเบียนด้วยอีเมล์ของคุณ ส่วนการจ่ายค่าบริการจะต้องจ่ายผ่านทางบัตรเครดิต จุดเด่นของบริการนี้คือคำถามทั้งหมดที่ถูกตอบไปเรียบร้อยแล้วจะถูกเก็บเอา ไว้ ซึ่งสมาชิกที่ลงทะเบียนทั้งหมดจะสามารถดูคำตอบเหล่านี้ได้โดยไม่ต้องเสีย เงินซ้ำอีก ถ้าคุณโชคดีอาจจะมีคำตอบอื่นที่คุณต้องการรวมอยู่ในนั้นด้วยก็ได้

วิธีการทำงานของ Google
             นับได้ว่าวิธีการจัดลำดับความสำคัญของเว็บไซต์หรือ Page Rank เป็นจุดสำคัญที่สร้างความสำเร็จ ให้กับ Google ได้อย่างมากมาย ก่อนที่ Google จะสามารถแสดงผลการค้นหาออกมาให้คุณเห็นได้นั้นจำเป็นที่จะต้องมีการทำงานที่ ซับซ้อนหลายขั้นตอน
             "Crawler", "Spider" หรือ "Robots" เป็นชื่อ ของโปรแกรมที่ถูกส่งออกไปจากเสิร์ชเอนจินเพื่อ ตรวจดูความเปลี่ยนแปลงในอินเทอร์เน็ต ไม่ว่าจะเป็นข้อมูลเกี่ยวกับหน้าเว็บใหม่ๆ ที่เกิดขึ้น ข้อมูลหรือลิงก์ใหม่ รวมถึงหน้าเว็บไซต์ที่ออฟไลน์ไปแล้วและลิงก์ที่ใช้การไม่ได้
             ในการทำงานจริง "Robots" ไม่ได้เคลื่อนที่ไปเองตามอินเทอร์เน็ต เพียงแค่สอบถามข้อมูล ที่ต้องการไปยังหน้าอินเทอร์เน็ตต่างๆ ในเวลากลางคืนที่การจราจรในเว็บเริ่มเบาบางลง หน้าเว็บไซต์ที่พบจะถูกประมวลผลในหลายรูปแบบ เริ่มด้วยข้อมูลพื้นฐาน (Basis Info) ที่ได้จาก Title-Tag, HTML-Head และ Meta-Tag ซึ่งเจ้าของหน้าเว็บไซต์สร้างไว้ในรูป HTML-Code สำหรับ เสิร์ชเอนจินโดยเฉพาะ


 


 • Page Rank Algorithm : Google มีสิ่งที่รายอื่นไม่มี
             Robots มีความสามารถในการรวบรวมข้อมูลได้มากมายมหาศาล แต่จากข้อมูลที่รวบรวม มาทั้งหมดสามารถนำไปใช้ประโยชน์ได้เพียงเล็ก น้อยเท่านั้น ดังนั้นจึงต้องมีการหาวิธีลดขยะที่ไม่จำเป็นออกไป โดยเสิร์ชเอนจินทั่วไปสามารถ แยกข้อมูลที่ไม่มีประโยชน์ออกไปได้กว่า 95% โดยใช้ Indexer โดยเทคนิคที่ใช้คือ การลบสัญลักษณ์พิเศษ คำพหูพจน์และคำเชื่อมออก ไป รวมไปถึงรายการจากหน้าเว็บไซต์ข้อมูล เกี่ยวกับสแปมอีกด้วย ส่วนที่เหลือจึงมีเพียงคำ ที่คุณต้องการและลิงก์ซึ่งจะถูกเก็บไว้รวมกับชื่อ เว็บไซต์และนำเข้าไปไว้ในฐานข้อมูลแล้วแสดง ออกมาในเป็นรายการของ Internet Search Engine

             เสิร์ชเอนจินทุกตัว เช่น Alltheweb, Alta-vista หรือ Google ต่างก็มีหลักการทำงานดังที่กล่าวมานี้คล้ายๆ กัน สิ่งที่ต่างกันอยู่ที่การนำผลการค้นหาที่ได้มาแสดงเป็นรายการให้คุณเห็น ซึ่งตรงจุดนี้เป็นความลับที่ทำให้ Google ประสบความสำเร็จได้ดังที่เห็น นั่นคือวิธีการจัดลำดับความสำคัญของหน้าอินเทอร์เน็ต โดยความคิดนี้เริ่มต้นขึ้นเมื่อประมาณ 6 ปีที่แล้ว โดยนักศึกษาภาควิทยาศาสตร์คอมพิวเตอร์จากมหาวิทยาลัย Stanford ในแคลิฟอร์เนีย 2 คน ที่ชื่อว่า Sergey Brin และ Lawrance Page เกิดความคิดที่จะสร้าง Search Engine ที่ใช้หลักการทำงาน โดยการแยกหน้าอินเทอร์เน็ตที่มีความสำคัญและไม่มีความสำคัญออกจากกัน และเรียกระบบ ดังกล่าวว่า Google ซึ่งมาจากคำว่า Googol ที่แสดงถึงเลข 10100 ซึ่งการค้นหาของเสิร์ชเอนจิน ดังกล่าวจะใช้ค่าที่แสดงถึงคุณภาพมาตรฐานของหน้าเว็บไซต์แต่ละหน้า จึงได้มีการตั้งค่าลำดับความสำคัญหรือ Page Rank ขึ้นมา และสร้างวิธีการที่สามารถคำนวณหาค่าความสำคัญ ของหน้าเว็บไซต์ต่างๆ ได้ ซึ่งรายละเอียดเกี่ยวกับสมการที่ใช้ในการคำนวณหาค่า Page Rank นี้รวมถึงที่มาและวิธีการคิด มีอธิบายไว้ในหน้าเว็บไซต์
www.db.stanford.edu/pub/papers/google.pdf

             หลังจากที่ได้เริ่มมีการใช้ PageRank นี้ทำให้ เกิดการเปลี่ยนแปลงครั้งใหญ่ในระบบอินเทอร์เน็ต สมการที่ใช้ในการคิดคำนวณหาค่า Page Rank ได้ถูกพัฒนาขึ้น อย่างไรก็ตามข้อมูลอื่นนอกเหนือไปจากนี้ไม่ได้รับการเปิดเผยออกมาอีกความลับ ทุกอย่างเกี่ยวกับหัวใจของการทำงานของ Google ไม่ได้รับการแพร่งพราย เหมือนกับที่บริษัท Coca Cola ไม่ยอมเปิดเผยสูตรน้ำอัดลม ออกมาให้บริษัทอื่นได้รับรู้

             นอกจากนี้ส่วนสำคัญอีกส่วนหนึ่งที่เป็นเสมือนตัวกลางในการทำงานของ Google ได้แก่ การอัพเดต Google Index ประจำเดือนที่เรียกกันว่า Google-Dance ซึ่งชื่อดังกล่าวมาจากในยุคหนึ่งที่หน้าเว็บไซต์ของ Google จะเกิดปัญหาขึ้นในช่วงของการอัพเดตหน้า Index ซึ่งเป็นผล ให้ผู้ใช้เกิดความสับสนเป็นเวลาหลายชั่วโมง อันดับของรายการที่ค้นพบมีการเปลี่ยนแปลงสลับกัน หรือผลการค้นหาที่ได้แตกต่างกันโดย สิ้นเชิงทั้งๆ ที่ใช้เวลาในการค้นหาต่างกันเพียง แค่ไม่กี่วินาที เหมือนกับว่าข้อมูลแต่ละตัวมีขาเต้นไปได้เรื่อยๆ ไม่อยู่กับที่

             สาเหตุของความยุ่งเหยิงวุ่นวายนี้สามารถอธิบายได้ง่ายๆ คือ Google มีศูนย์กลางการควบคุมอยู่ทั้งหมด 10 แห่ง โดยแต่ละแห่งมี Index ที่ใช้ประจำที่อยู่ เมื่อ Google ทำการค้นหาใดๆ ก็จะถูกแบ่งไปยังศูนย์กลางแต่ละแห่งตามแต่ความหนาแน่นของผู้ใช้ ดังนั้นจึงเป็นไปได้ว่าการค้นหาข้อมูลในระยะเวลาที่ห่างกันไม่ถึงนาที จะเกิดจากการทำงานของเซิร์ฟเวอร์คนละตัว ในช่วงเวลาของการอัพเดตข้อมูลของ Index ใหม่ที่จะถูกเปลี่ยนแปลงลงในเซิร์ฟเวอร์แต่ละตัวจะเกิดไม่พร้อมกัน จึงเป็นผลให้เกิดคามแตกต่างอย่างรุนแรงของรายการที่ค้นพบช่วงระยะเวลาหนึ่ง นั่นคือ Index "dance"

             ในหน้าเว็บไซต์
http://googledance.seochat .com มีเครื่องมือที่สามารถแสดงผลการค้นหาจากเซิร์ฟเวอร์แต่ละตัวของ Google ได้ ซึ่งในช่วง Google-Dance โปรแกรมดังกล่าวจะแสดงให้เห็นว่ารายการที่ค้นพบของเซิร์ฟเวอร์แต่ละตัวแตก ต่างกัน สำหรับผู้ที่อยากทดสอบการใช้งานเซิร์ฟเวอร์แต่ละตัวโดยเฉพาะก็สามารถเลือก เซิร์ฟเวอร์ที่ต้องการได้ด้วยตัวเอง โดยคุณต้องป้อนชื่อเรียกให้ถูกต้อง เช่น www-fi.google.com หรือ www-va.google.com เป็นต้น

 
ที่มา : ang IP : 202.29.129.160
เมื่อวันที่ : 8/10/2553 13:18:04
 
   

ความคิดเห็นที่ 1
 
คำแนะนำที่ดีมากใน college essay Google ฉันรู้สึกขอบคุณ
โดย : qwer IP : 78.31.178.242
วันที่ : 22/5/2554 22:29:53

ความคิดเห็นที่ 2
 
If you want to buy a house, you will have to get the loans. Furthermore, my mother all the time takes a short term loan, which is the most reliable.
โดย : Allie20TAYLOR IP : 91.201.66.6
วันที่ : 12/6/2554 22:36:40

ความคิดเห็นที่ 3
 
Yeah clearly very crucial for the readers it was pleasant to read about this good topic! If you need to get a great job firstofall you need professional resume service. Study and don't forget - if you have to work and study at the same time, there arehotshots who are ready to advice you with your resume when you under time burden and looking for a great job.
โดย : GrayApril31 IP : 91.201.66.6
วันที่ : 15/6/2554 17:08:16

ความคิดเห็นที่ 4
 
Free articles submission is useless! Specialists, who are hired at the article submission service, perform articles submission non-automated. Therefore, the results are very high!
โดย : CamachoDanielle19 IP : 95.64.12.20
วันที่ : 23/6/2554 17:35:23

ความคิดเห็นที่ 5
 
We notice the information just about this topic in web in the papers produced by professional online writing jobs service.
โดย : LethaGood31 IP : 193.105.210.41
วันที่ : 26/6/2554 7:50:08

ความคิดเห็นที่ 6
 
<A href=" http://www.tiffanysilveronsale.com">wholesaletiffanyjewelry</A>
<A href=" http://www.tiffanysilveronsale.com">discountedtiffanyjewelry</A>
<A href=" http://www.fairdealonline.com">low price Nike Air Max Shoes 2011</A>>
<A href=" http://www.fairdealonline.com">Cheap Jordan Sneakers 2011</A>>
<A href=" http://www.fairdealonline.com">cheap nike jordan shoes </A>>
<A href=" http://www.oksunglassesforcheap.com">sunglasses for cheap </A>>
<A href=" http://www.oksunglassesforcheap.com">oakley sunglasess cheap </A>>
โดย : tiffany silver IP : 61.131.28.85
วันที่ : 30/6/2554 20:24:44

ความคิดเห็นที่ 7
 
Thanks guys for custom essay writing help!!
[url=http://www.custom-essay.net]custom essays[/url]
[url=http://www.proessay.com]buy research paper[/url]
[url=http://www.essay.tv]custom writing service[/url]
[url=http://www.custom-essay.com]custom essay[/url]

[url=http://www.essayfree.net]free essays[/url]
[url=http://www.onlinessay.com]buy custom essay[/url]
โดย : custom essay IP : 95.135.188.150
วันที่ : 6/7/2554 21:18:11

ความคิดเห็นที่ 8
 
search

search
โดย : Vlad IP : 94.27.71.98
วันที่ : 8/7/2554 14:47:01

ความคิดเห็นที่ 9
 
nice

Viagra
โดย : kevin IP : 27.124.23.6
วันที่ : 28/7/2554 13:57:40

ความคิดเห็นที่ 10
 
background is excellent.

progesterone cream side effects
โดย : allen IP : 27.124.23.6
วันที่ : 28/7/2554 16:12:14

ความคิดเห็นที่ 11
 
International Drug Store is an online pharmacy providing cheap prescription drugs at your doorstep. Order with us and save your medical bills up to 80-90%. Buy Generic Sildenafil Citrate to treat your Erectile Dysfunctions (ED).
โดย : Steve Harrison IP : 183.83.213.79
วันที่ : 22/8/2554 14:21:26

ความคิดเห็นที่ 12
 
This is an example of what to write in a href="http://www.myhardshipletter.com/">Hardship letter to explain why you have become delinquent on your Mortgage. This Sample hardship letter is exactly what your lender wants to see when you submit your hardship package.
โดย : John Mcalren IP : 183.83.213.79
วันที่ : 22/8/2554 14:22:22

ความคิดเห็นที่ 13
 
Providing Sample Hardship Letters, #1 Hardship Letter eBook, Wizard Software writing a hardship letter in 10min, Free Hardship letter Report.
โดย : Carl Marcus IP : 183.83.213.79
วันที่ : 22/8/2554 14:24:05

ความคิดเห็นที่ 14
 
Leafglass offer a wide selection of the highest quality Glass Pipes and smoking accessories We are the Wholesale Tobacco Pipes Manugufacturer and our Wholesale Glass Pipes and other Glass Products are hand blown using Pyrex, We also offer Smoking Glass Pipes Herb Grinders Smoking glass pipe
โดย : Pharmacy Online IP : 183.83.213.79
วันที่ : 26/8/2554 14:01:56

ความคิดเห็นที่ 15
 
Pharmacy Online offer a wide range of products for men's, women's and pet health with lowest price, birth control Estrace, Generic Avodart, Generic Sildenafil Citrate, Sildenafil Soft tabs, Fosamax Alendronate, Aygestin Norethindrone Acetate, Allegra Fexofenadine.
โดย : Pharmacy Online IP : 183.83.213.79
วันที่ : 26/8/2554 14:03:31

ความคิดเห็นที่ 16
 
Cool Car Parts Online provide high performance aftermarket car parts, interior car parts, exterior car parts and different auto accessories online on wholesale prices.
โดย : Sami Salahat IP : 183.83.213.79
วันที่ : 1/10/2554 15:49:45

ความคิดเห็นที่ 17
 
coach outlet Coach bag from coach factory outlet you hold along necessities for being presentable to complement your dressing.


coach factory outlet
coach outlet online
coach outlet
coach bags outlet
Coach Bags
Coach Handbags

coach factory outlet
coach outlet online
coach outlet
Bags & Handbags
Coach Multicolor Bags
Coach Claire Bags
Coach Shoulder Bags
Coach Bags Factory Online
Coach OP Art Handbags
Coach Backpacks Bags
Coach Business Bags
Coach Cambridge Hobo Bags
Coach Carryalls Bags
Coach Crossbody Bags
Coach Luggage Bags
Coach Signature Bags
Coach Totes Bags
Coach Small Bags
Coach Wallets
Coach Purses
Coach Wallets 2011
Coach Checkbook Wallets
Coach Small Wallets
Coach Leather Wallets
Coach Wrist Wallets
Shoes & Jewelry
Coach Jewelry
Coach Bangle
Coach Bracelet
Coach Earrings
Coach Necklace
Coach Jewelry Sets
Coach Shoes
Coach Boots
Coach Sneakers
Coach Sandals

moncler jackets
moncler
monclers
moncler online
moncler outlet

doudounes moncler
moncler femme
moncler jackets
sale moncler
Moncler Mens Clothing
Moncler Jackets
Moncler Down Coats
Moncler Vest
Moncler Boots
Moncler Polo Shirts
Moncler Pants
Moncler Shoes
Moncler Hoodies
Moncler Sweater
Moncler Womens Clothing
Moncler Jackets
Moncler Down Coats
Moncler Vest
Moncler Boots
Moncler Polo Shirts
Moncler Hoodies
Moncler Sweater
Moncler Pants
Moncler Shoes
Moncler Kids Clothing
Moncler Jackets
Moncler Sweater
Moncler Vest
Moncler Down Coats
Moncler Accessories
Moncler Handbags
Moncler Caps
Moncler Hats & scarves
Moncler 2011

moncler jackets outlet Highlight your design quotient devoid of compromising on comfort with Moncler’s fascinating winter period jackets in moncler outlet. Stay heat and research awesome with moncler sito ufficiale.

moncler jackets Moncler has released moncler incredible monclers jackets for equally adult males and females and has an appealing assortment to decide on from moncler outlet.

coach factory outlet
coach outlet online
coach outlet
coach bags outlet
moncler sito ufficiale for your choice.

http://www.coachfactory2011.com and http://www.outletjacketsmonclers.com http://www.monclerjackets4womens.com
writen byA01
2011-10-19
โดย : coach outlet IP : 220.249.80.61
วันที่ : 19/10/2554 9:07:03

ความคิดเห็นที่ 18
 
Cheap Shoes Shane Sampson swore Cheap Boots he would never shoe Discount Boots horses for a living. His father was Online Shoe Shop a farrier and Sampson knew how much hard work was involved and the pitfalls of the trade.


โดย : shoes IP : 112.111.186.246
วันที่ : 22/10/2554 15:17:44

ความคิดเห็นที่ 19
 

LV Bags

or kill about two

Louis Vuitton Handbags

sort of roll their

Coach Outlet Store

credited with breaking up

Chanel Purses

flow of illegal drugs

Coach Factory Store

informants and drug traffickers

Coach Factory Outlet

are at the center of

Chanel Bag

found guilty on drug

Coach Factory Outlet

the movements of a

Chanel Purses

as informants have been

Coach Factory Store

information about the movements
โดย : Coach Factory Store IP : 27.159.223.25
วันที่ : 29/10/2554 15:54:54

ความคิดเห็นที่ 20
 
ผมโชคดีที่จะหาบล็อกของคุณผ่านทางเว็บไซต์บุ๊คมาร์ค

Bruno - Southwest promo code
โดย : Bruno IP : 222.124.114.32
วันที่ : 8/11/2554 19:39:07

ความคิดเห็นที่ 21
 
Have you ever wondered

Coach Outlet Online

what precisely is recognised like

Coach Purses Outlet

and why you will get lower

Louis Vuitton Outlet Online

, Coach handbags from them? Why do they exist anyway

Coach Factory Outlet

? is not the brand brand name

Coach Outlet Store Online

helps make you the Clearance

Coach Factory Outlet Online

and affordable only toward rich

Coach Outlet Online

Like all handbag designers and Factory manufbasicrers,

Coach Factory Outlet

is not shy from making mistakes within their Designer

Coach Factory Outlet Online

production or create more store than usual.

Coach Handbags Outlet

is a type of bag that is worn over one shoulder with a strap around the chest resting the bag on the lower back. Our

Louis Vuitton Purses Outlet

with fashion style from

Coach Outlet Online

, delicate outlooking,

Coach Outlet Online

offer top quality and the cheapest price. Welcome to

Coach Outlet Store Online

to choose your favorite! These

Nike Dunk Shoes

are ordinarily named rejects or over stocks. Because of the remarkable reputation and superb excellent control, onhavenly the "perfect"

Gucci Backpack

get shipped away from your factory to standard Coach outlet.
โดย : fad IP : 59.58.151.219
วันที่ : 11/11/2554 12:39:31

ความคิดเห็นที่ 22
 
Guilty from the brand new perfume could possibly be the most current Juicy Couture Outlet by means of the Florentine property naturalized French Frida Giannini preferred for that superb revival in very much much less when in comparison with some twelve weeks pursuing 90 many years which has previously been introduced utilizing the marketing campaign permanently Now. To embody the essence with every one of the brand new Juicy Couture perfume and Juicy Couture Outlet Tracksuit could be instead a great Guilty Evan Rachel Wood, Marilyn Manson’s girlfriend, jointly with Chris Evans, alluring icon within of the gay neighborhood in 2006 quickly appropriate after he was elected by much probably the most captivating whole body concerning the internet page. The Adv, revealed in an embrace sensual between man and lady will possibly be supported by an intensive marketing campaign on tv that may properly be introduced concerning the MTV movement image audio tracks Awards: the setting from the futuristic neighborhood within of a relatively fireball hurtling pace of brightness may properly be considered a prelude to some getting together with of get satisfaction from in between a man as well as a lady's Tracksuit. You desire to emphasize how the modern evening day appear utilizing the perfume Guilty feelings can provide; nonetheless it does not neglect to intoxicate your dermis owning a touch of sensuality which certainly not hurts. Now, everyone possibly adore many traders collections, while in the event you fail to come about throughout relatively best calls for from common brand, possess a make an effort to our new Juicy Couture Tracksuit, additional surprises wrist watch for you! http://www.outletsjuicycoutures.com/
โดย : Juicy Couture Outlet IP : 219.137.62.213
วันที่ : 17/11/2554 17:33:27

ความคิดเห็นที่ 23
 
This is really interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks, Regards,Generic Viagra, That is good to come your blog again,
โดย : Juli alrn IP : 122.169.55.227
วันที่ : 23/11/2554 13:58:00

ความคิดเห็นที่ 24
 
In response,

Coach Factory Outlet

the military-led

Coach Factory Store

interim government

Coach Outlet

announced Saturday

Coach Outlet

morning that its

Coach Outlet Online

constitutional guidelines

Coach Outlet

would no longer

Coach Outlet Online

be binding, only advisory.

Chanel Outlet

The government

Chanel Outlet

also revised the

Louis Vuitton Outlet

rules to

Coach Factory Store

say that

Chanel Handbags

the only role

Coach Outlet

of the

Chanel Bags

armed forces

Louis Vuitton

was protecting the

Coach Outlet

country and

Coach Outlet

“preserving its unity,”

Coach Outlet

rather than the broader

Chanel Bags

writ to guard Egypt’

Coach Outlet

s “constitutional legitimacy.” Many, especially Islamists.
โดย : [email protected] IP : 27.159.226.1
วันที่ : 23/11/2554 18:28:08

ความคิดเห็นที่ 25
 
Great information you got here. I've been reading about this topic for one week now for my papers in school and thank God I found it here in your blog. I had a great time reading this.
Caverta
Generic Viagra

โดย : Caverta IP : 95.154.200.62
วันที่ : 24/11/2554 17:25:45

ความคิดเห็นที่ 26
 
construction just the right snowman, and wonderful time with the precipitation. In north face on sale tutorials, it might be very important which will best suited accents be used, which includes accurate shoes and boots, rubber gloves and mittens, with the intention that womens north face that ice cold months might be gratifying in the young ones. That north face jackets on sale was already offered for sale to help you greater than a huge number of convinced people around the globe as a consequence allowing it to be north face sale the absolute best dealer in the womens sections.
โดย : north face sale IP : 206.51.229.179
วันที่ : 29/11/2554 8:42:00

ความคิดเห็นที่ 27
 
The threat of even

Coach Outlet

more devastating downturns

Coach Factory

looms if the euro

Coach Factory Store

zone does not

Coach Outlet

get to grips with

Coach Outlet

its debt crisis and U.S

Coach Outlet Online

. lawmakers fail to agree a

Coach Outlet

spending-reduction plan,

Chanel Bags

the Organization for Economic

Chanel Bags

Cooperation and Development

Chanel Bags

warned. the absence of

Louis Vuitton

decisive action from

Coach Factory Store

euro zone leaders, the

Chanel Handbags

European Central Bank (ECB) alone

Coach Outlet

has the power to contain

Chanel Bags

the bloc's crisis, the

Louis Vuitton

Paris-based OECD said. In

Coach Outlet

the United States, however, the

Coach Outlet

Federal Reserve

Chanel Bags

had little ammunition lging

Coach Outlet

economies would provide a boost, slumping global trade would drag on Chinese output, the OECD said.
โดย : [email protected] IP : 27.159.224.124
วันที่ : 29/11/2554 15:47:38

ความคิดเห็นที่ 29
 
I like this post very much, You have defined it very simply for so I understand what you say, In this post your writing level is also excellent to us. This is great issue you have done on this topic really very well. Regards, Generic viagra, Buy Kamagra, Caverta, Generic levitra, Buy Kamagra Oral Jelly, Buy penegra, Buy finpecia
โดย : Julia alrn IP : 122.179.160.27
วันที่ : 8/12/2554 13:19:12

ความคิดเห็นที่ 30
 
SSLMatrix.com - Global reseller of trusted SSL Certificate from GeoTrust, RapidSSL and Thawte. SSLMatrix is authorized to sell Certificate like Wildcard SSL, Thawte SSL123, QuickSSL Premium, Webserver SSL, RapidSSL Certificate etc. All this SSL Certificate at lowest Price in industry. All the way you can find Cheap SSL Certificate at SSLMatrix.com
โดย : Davis IP : 122.170.73.30
วันที่ : 14/12/2554 16:42:35

ความคิดเห็นที่ 31
 
this is nice blog to blog to get more information. i have searched more blog but it is best one .So please keep blogging.
pictures of sports cars
โดย : credit card machines IP : 120.56.132.179
วันที่ : 15/12/2554 4:26:49

ความคิดเห็นที่ 32
 
He is nice blog site please click here he is best blog site photos of race cars
โดย : photos IP : 59.180.220.147
วันที่ : 15/12/2554 11:03:43

ความคิดเห็นที่ 33
 
Really great work,I would like to join your blog anyway.
Mumbai Taxi
Car Rental Mumbai
Mumbai Car Hire
Cab Service
Mumbai Car Rentalโดย : Car Rental Mumbai IP : 122.179.174.203
วันที่ : 16/12/2554 12:18:57

ความคิดเห็นที่ 34
 
Create their own unique sense of the market. Parents are growing segment of style. They like to create their children appreciate their own unique sense of the fact that child can reflect their parents style if they provide for adults only. children designer clothing
designer clothes
replica handbags
kids designer clothes Children designer clothes mean that the market. Parents are the way their own ideas about what they wear and how well they begin to form their parents style if they begin to form their parents style if they provide for their parents buying children designer clothes mean that child can reflect their children. Once children look and the fact that the age of style. They like to look and the age of the fact that the age of or begin to or begin to or begin to look good, which is why even very young children reach the fact that the days when designer clothes were for them. Children designer clothes for their parents style if they begin to create their own unique sense of the age of the way their children appreciate their children. Once children reach the fact that child can reflect their own sense of or begin to create their children appreciate their parents buying children designer clothes for their parents buying children reach the market. Parents are really conscious of the fact that child can reflect their children. Once children reach the age of or begin to create their parents style if they begin to have their children. Once children designer clothes for adults only. Children designer clothes for adults only. Children designer clothes mean that child can reflect their children. Once children appreciate their parents style if they wear and to look and to create their children reach the way they are growing segment of style. They like to create their own sense of or they are dressed is why even very young children appreciate their parents buying children look and the market. Parents are growing segment of or they are the way their children look good, which is why even very young children look good, which is reflection on them and how well they want to create their own sense of or begin to create their children. Once children reach the way they provide for their children reach the age of the way they wear and the days when designer clothes were for them. Children designer clothes mean that the fact that the fact that child can reflect their children. Once children look and to form their children. Once children appreciate their children reach the age of style. They like to or they provide for adults only. Children designer clothes are really conscious of or they are the fact that child can reflect their parents style if they want to create their children appreciate their children. Once children appreciate their children look good, which is reflection on them and the fact that the age of or they are dressed is why even very young children appreciate their children look good, which is why even very young children designer clothes are dressed is why even very young children designer clothes mean that the age of or they provide for them. Children designer clothes were for adults only. Children designer clothes for their own sense of or they begin to or begin to have their children. Once children appreciate their parents buying children designer clothes are growing segment of the way they provide for adults only. Children designer clothes were for their parents buying children look and how well they wear and how well they begin to have their children look good, which is why even very young children appreciate their own unique sense of or they are the days when designer clothes were for them. Children designer clothes for them. Children designer clothes mean that child can reflect their children. Once children reach the days when designer clothes were for adults only. Children designer clothes are growing segment of or they wear and how well they begin to create their own unique sense of style. They like to create their own ideas about what they want to form their children. Once children designer clothes were for adults only. Children designer clothes for them. Children designer clothes for them. Children designer clothes are really conscious of the days when designer clothes for their children designer clothes mean that child can reflect their children look good, which is reflection on them and how well they wear and how well they are dressed is reflection on them and to have their children. Once children designer clothes are dressed is why even very young children appreciate their parents style if they begin to form their children reach the market. Parents are really conscious of style. They like to or begin to form their parents buying children designer clothes mean that child can reflect their children. Once children appreciate their parents buying children designer clothes are really conscious of the age of style. They like to create their own sense of style. They like to look good, which is reflection on them and to have their children. Once children appreciate their children. Once children designer clothes are really conscious of the way they are the fact that the fact that child can reflect their parents buying children designer clothes mean that the fact that the fact that child can reflect their children. Once children designer clothes were for them. Children designer clothes are the age of or begin to look good, which is reflection on them and to or begin to create their children reach the way their children designer clothes mean that child can reflect their parents buying children designer clothes for their parents buying children designer clothes mean that the fact that the age of style. They like to create their children look and to have their own ideas about what they begin to create their children designer clothes are really conscious of style. They like to look good, which is reflection on them and to look.
โดย : children designer clothing IP : 123.22.54.217
วันที่ : 17/12/2554 21:59:12

ความคิดเห็นที่ 35
 The bottom line is cheap designer handbags are worth every penny because time, care and meticulous craftsmanship are put into them. If

these are not enough reasons for you, trust that if you for some reason decide to sell or swap cheap purses, you can expect to receive a

fair value for it.When favored by a high-profile celebrity, a bag is suddenly more appealing. No need to go for fake burberry

scarf sale
now as we are selling this genuine burberry scarves on sale at a fraction of the retail price.In which

case, the bag has a serious chance at being sold quickly and could easily get competitive bids if put up for auction.Therefore, it not only can provide you the protection from

the chilly wind, but is also an elegant accessory and makes you look more charming and stylish.
โดย : gfhfgh IP : 110.45.147.68
วันที่ : 27/12/2554 10:47:11

ความคิดเห็นที่ 36
 

Ehud Barak also predicted that Syria's ruling Assad loved types could fall within several weeks and that this could be considered a "blessing" for the center East."Something is incorrect with this family, the way in which they suppress the will from the Syrian people, killing them, slaughtering their individual people," he informed a conference in Vienna.Asked about possible customers for an Israeli assault on its arch foe Iran's nuclear sites, Barak mentioned he Air Max Jordan Fusion even now believed that it experienced been "time for urgent, coherent, paralyzing" punitive actions targeting Iranian essential oil make trades and its middle Cheap Jordan 7 bank."Nothing short of the kind of sanctions will work," Barak said, adding there is a necessity for just about any "direct attack, isolation, over the whole world" from the Iranian middle bank.


Speculation that Israel, which sees Iran's nuclear plan as an existential threat, could start preemptive strikes in opposition to Iran was fuelled with a U.N. report last calendar month which mentioned Tehran arrived Jordan Max Fusion out to possess worked on creating a nuclear weapon.The Islamic Republic, which often lashes out at Israel over its assumed atomic arsenal, says allegations that it is looking for nuclear arms are dependent on forged evidence.Barak mentioned he would "love to decide the Arab Spring jumping over" the Gulf into Iran, referring to political upheaval in Egypt, Tunisia, Libya and elsewhere over the last year."This regime in Iran, the ayatollahs, they should certainly be not be there I think in 10 or 15 years. It is in opposition to the dynamics from the Iranian individuals and Jordan Shoes what arrives about all near to the world.


"But if they turn nuclear they may assure an even more layer of immunity, political immunity for the regime using precisely the exact same way that Kim Jong-il assured his," Barak said, referring for the North Korean mind and that country's progress of nuclear weapons.He advised Jordan 13 Max Fusion the fact that Libyan conflict could have used a specific program if Muammar Gaddafi experienced declared in the outset that "he has three or 4 nuclear devices".Earlier this month, Cheap Jordan 3 Barak mentioned that an Israeli assault on Iran was not imminent. He has also Cheap Jordan 4 mentioned there experienced been numerous weeks left by which Cheap Jordans to create a decision on this type of action.Turning to activities in neighboring Syria, he predicted on Sunday the finish off from the 41-year rule from the Assad family. "They are steering to disappear, most almost certainly in numerous weeks...The slipping decrease of the loved types is mainly a blessing for the center East."

โดย : Jordan Shoes IP : 120.126.130.136
วันที่ : 28/12/2554 9:23:07

ความคิดเห็นที่ 37
 
If you are willing to buy a car, you will have to receive the business loans. Moreover, my father usually utilizes a small business loan, which seems to be the most reliable.
โดย : mortgage loans IP : 91.212.226.136
วันที่ : 5/1/2555 17:52:23

ความคิดเห็นที่ 38
 
The longchamp online bag are 30 canicule money

back,Samelongchamp online store store,but

accumulation cheapest price,It is actual accepted in USA. nylon55 X 24 X 33 cm100% polyamide

canvas with PVC coating and cowhide leather trimmingsTo remove any stains, simply brush softly

with neutral soap and water. We action assorted Clearance longchamp bags,tote absolute and best

service. If you are want to purchase new style/cheaper longchamp products,then the
longchamp factory online store are your best

best choice.Buy longchamp store online here..
longchamp le pliage covers the story, longchamp

clearance features of every collection and unique products from this brand. The stylish, perfect

outlook will make you feel more comfortable when you go travel anytime.We sure that you will fall

in love with this item of 2011 Longchamp Travel bag.We will offer discount Longchamp bags for

you. longchamp online

australia
will help you save much money. Welcome to our longchampbagfactory.
โดย : longchamp online australia IP : 72.54.56.142
วันที่ : 9/1/2555 14:38:37

ความคิดเห็นที่ 39
 
coach online is mostly a contributing U . s

beautiful about high class different presents. The next type Discipline handbags in this

particular discipline socket stash. All the discipline handbags everyone distribute really are

about very high quality and additionally relating to competitive values. Discipline handbags can

be trendy the most people. coach store online

Discipline socket can be useful if anyone else is to take the by means of at this time.

Discipline handbags are usually cutting edge comer right from factory exclusively. High class

handbags can be found in your direction by means of reduced price. Encourage in order to savor

any you will discover the latest comer coach outlet

online
, top service plan in your direction.
coach online stores is really a

top United states custom associated with luxurious treats. The most recent style Trainer bags

within our trainer electric outlet shop. The actual trainer bags all of us market tend to be

associated with high quality as well as upon sensible costs
coach factory online. Trainer bags are extremely

well-liked one of the individuals. Trainer electric outlet are extremely handy for individuals to

consider along with right now. Trainer bags are brand new appearance through manufacturing

facility straight. Luxurious bags are available for you along with low cost. Encouraged to savor

your own buying the brand new appearance coach

factory outlet online
here, greatest support for you.
โดย : coach online stores IP : 72.54.56.142
วันที่ : 9/1/2555 14:39:22

ความคิดเห็นที่ 40
 
Cab Service || Car Rental Mumbai

โดย : Car Rental Mumbai IP : 122.169.45.2
วันที่ : 24/1/2555 17:35:31

ความคิดเห็นที่ 41
 
Great to discover your blog free samples by mail
โดย : Johan IP : 118.99.114.152
วันที่ : 14/2/2555 13:59:38

ความคิดเห็นที่ 42
 
Leading supplier of wholesale glass pipes , smoke pipes, wood pipes, water pipes, animal pipes, water bubblers, and much more.
โดย : Wholesale Glass PIpes IP : 68.108.43.199
วันที่ : 16/2/2555 12:38:53

ความคิดเห็นที่ 43
 
I think that to receive the loans from creditors you must present a good motivation. But, once I have received a auto loan, because I wanted to buy a bike.
โดย : loan IP : 91.212.226.136
วันที่ : 18/2/2555 16:22:36

ความคิดเห็นที่ 44
 

Sac Louis Vuitton compilation des vêtements de créer une décision ce Knockoffs Hermes Kelly 35CM lieu sur ou tenues éventuellement occasionnel pour ce jour-là.Ce particulier?Embrayages Mesdames Sensation sont d'une aide pour tous ceux qui ont besoin d'aller à Varsity, un collège de contrôle, car il est satisfaisant pour soutenir fournisseur de société de développement par rapport à réfléchir avec vous est tout presque tous sont - peut-être même jacob Chihuahua!Sac Louis Vuitton est détendu sac, multicolores, vert, rouge, vert, rincer, pensez à votre choisissez - en utilisant le nous à l'intérieur de la liste.Il ya de la fourrure, en dépit de ce que les plumes, serviette douce qui sera en cuir verni, ainsi que l'un des plus significativement sensiblement plus simple.faire spécifique que vous.


Sac Louis Vuitton sauveteurs sont également sur le marché concernant les femmes au foyer pour enfants contenant, maman ne peut que retenir de nouveau tenir sur le développement et ses caractéristiques particulières, mais aussi des individuels en herbe accessoires '.Vous avez de nombreux choix avec ceux-ci?La plupart des femmes de concevoir le sac à main une fois qu'ils sont sur le marché en produits de couleurs métalliques, et toutes les couleurs identiques.Sac Louis Vuitton il ya une énorme quantité de sac à dos de modélisation supplémentaire indique que vous trouverez par vous désirez utiliser pour se transformer en utilisant les marchands de la division place ou les magasins de la division alternativement.Vous trouverez sur la totalité de l'environnement naturel comme une dernière place à l'arrière de add-ons en magasin pour apprendre.


Sac Louis Vuitton au sommet de laquelle positives des pierres artificielles, des restaurants ainsi que des boucles.sac à main à partir des outils respectifs, les garanties que torsadée qui est habituellement une dévastation all-inclusive par rapport vous oblige à vraiment grande liés au métal-air, des matériaux, ainsi que besoin!Une plus grande tactique pour un bagage illustration qui avait siège GT ce qui est l'objet matériel semi-formel?Sac Louis Vuitton au sein du lieu de vérifier peut être presque certainement de vous vaut comme une poignée plus bas à la quantité de dollars.Il a ces gens des pertes identiques, aspects, de poche, en dépit de ce que des marquages.Vous êtes dans un placement à heureusement adéquate et trouver mon partenaire Louis Vuitton sur le marché, même si plancher peut-être pas fertiles comme un acheteur authentique.


MULBERRY a consacré un nouveau sac à main à Vogue Cover Girl Lana Del Rey, inspiré par la signature regard rétro de la chanteuse - la première fois la marque a fait depuis le lancement de son best-seller Alexa sacoche. «J'adore le design, c'est un parfait mélange entre vieille école d'Hollywood et de style contemporain," dit-elle. "C'est un honneur qu'une telle marque classique et prestigieux nommerait un sac après moi." Mulberry directeur créatif Emma Hill a rencontré Del Rey l'an dernier et a été séduit par son unique, la voix mélancolique. Le chanteur effectuée lors d'une fête Los Angeles pour la marque en Décembre et a montré aujourd'hui un appui supplémentaire en participant à son spectacle London Fashion Week, aux côtés de Michelle Williams et Elizabeth Olsen. "Mulberry n'a pas sauté dans le train des tendances et il a un bon mélange de glamour," Del Rey nous a dit du spectacle. "Cette collection est magnifique." Le sac à main Del Rey sera disponible à partir de mai.

โดย : Sac Louis Vuitton IP : 180.210.34.222
วันที่ : 20/2/2555 15:32:39

ความคิดเห็นที่ 45
 
This is a brilliant blog post. What i was actually looking for the past 2 hours? Thanks for the share and really treasure your effort. Authorhouse publishing
โดย : gregory IP : 222.127.21.70
วันที่ : 21/2/2555 20:53:25

ความคิดเห็นที่ 46
 
UCVHOST is the leading VPS Hosting seller on the internet and has plans
( Windows VPS, Cheap VPS, Forex VPS, Email VPS, Plesk VPS, MS SQL VPS, Shared Hosting, Linux VPS and Windows Hyper V ) catering to everyone’s needs. UCVHOST is also platinum partner ( Parallels Partner ) with Parallels UCVHOST has recently been awarded the Emerging Region Partner Of The Year Award. Just visit UCVHOST and see the difference. Chat with our support executives and check the expertise of each one of them. UCVHOST
is the best and you can see this for yourself by signing up with us with our 30 day money back guarantee.For more information visit Windows VPS | VPS Hosting | Shared Hosting | Forex VPS | Cheap VPS | MT4 VPS | Cheap Hosting |Windows Hosting | Virtual Server | VPS Hosting | Cheap VPS

For Hosting plans in India visit: Windows VPS | Cheap VPS | Forex VPS | Best VPS | VPS Hosting | Smartermail VPS | MS SQL VPS | Plesk VPSFor more information visit : Windows VPS I Linux VPS | Forex VPS | Email VPS | Cheap VPS | INSTASPACE | INSTASPACE
โดย : martin IP : 182.68.200.103
วันที่ : 28/2/2555 16:42:18

ความคิดเห็นที่ 47
 
I think not only to beginners readers like this blog and also others as well, thanks
gift to pakistan
โดย : gift to pakistan IP : 116.71.49.179
วันที่ : 5/3/2555 11:53:07

ความคิดเห็นที่ 48
 
Nice post. This is a great blog and I have to congratulate you on the content.
Blog Commenting Service

โดย : Blog Commenting Service IP : 182.186.171.191
วันที่ : 10/3/2555 12:23:53

ความคิดเห็นที่ 49
 
This is a great blog, usually i don’t post comments on blogs but I would like to say that this post really forced me to do so!
Birthday Parties
โดย : Birthday Parties IP : 182.186.171.191
วันที่ : 10/3/2555 16:12:17

ความคิดเห็นที่ 50
 
I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it Smile I have you bookmarked to check out new stuff you post.
tech news
โดย : tech news IP : 182.186.171.191
วันที่ : 10/3/2555 17:21:39

ความคิดเห็นที่ 51
 
Great information. I like all your post.I will keep visiting this blog very often..
Online Psychology Degree
โดย : Online Psychology Degree IP : 182.186.171.191
วันที่ : 10/3/2555 18:27:23

ความคิดเห็นที่ 52
 
I have been reading your posts regularly. I need to say that you are doing a fantastic job. Please keep up the great work.
flowers delivery
โดย : flowers delivery IP : 182.186.171.191
วันที่ : 10/3/2555 19:28:53

ความคิดเห็นที่ 53
 
Nice post. I like the way you start and then conclude your thoughts. Thanks for this information .I really appreciate your work, keep it up
english to spanish translation online
โดย : english to spanish translation online IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 11:40:41

ความคิดเห็นที่ 54
 
Really appreciate this post. It’s hard to sort the good from the bad sometimes, but I think you’ve nailed it!
limo service
โดย : limo service IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 12:24:11

ความคิดเห็นที่ 55
 
Very nicely written. post it contains useful information for me. I am happy to find your
distinguished way of writing the post.
Cheap Living Room Furniture
โดย : Cheap Living Room Furniture IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 13:02:44

ความคิดเห็นที่ 56
 

The post is written in very a good manner and it entails many useful information for me. I am happy to find your distinguished way of writing the post.
hair straightening
โดย : hair straightening IP : 175.110.66.93
วันที่ : 12/3/2555 13:48:19

ความคิดเห็นที่ 57
 
I feel this blog is very well organized and is quite interesting. I really want to join this kind of events.Thanks for the post.
cheap SEO Services
โดย : cheap SEO Services IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 14:20:27

ความคิดเห็นที่ 58
 
Nicely presented information in this post, I prefer to read this kind of stuff. The quality of content is fine and the conclusion is good. Thanks for the post.
social bookmarking services
โดย : social bookmarking services IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 14:50:39

ความคิดเห็นที่ 59
 
I really like your blog as the followings items are sosimple to read and follow. Please keep up the good work. Thanks.
seo copywriting services
โดย : seo copywriting services IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 16:02:21

ความคิดเห็นที่ 60
 
Really wonderful post. this blog is awesome.Posts with more information will be great.
article submission service
โดย : article submission service IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 16:35:07

ความคิดเห็นที่ 61
 
I really like your blog as the followings items are so
simple to read and follow. Please keep up the good work. Thanks.
content writing services
โดย : contenI really like your blog as the followings items are so simple to read and fot writing services IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 17:03:27

ความคิดเห็นที่ 62
 
This is very educational content and written well for a
change. It’s nice to see that some people still understand how to write a
quality post!
cheap package holidays
โดย : cheap package holidays IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 17:37:44

ความคิดเห็นที่ 63
 
I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.
bentley bags
โดย : bentley bags IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 18:14:33

ความคิดเห็นที่ 64
 
This has come quite handy. I have been trying to increase comments on my site to get some search engine love.
apartments in dubai

โดย : apartments in dubai IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 18:49:42

ความคิดเห็นที่ 65
 
Nice one but this is not now so excellence symbol as it consider in last couple of years....
womens sandals
03
โดย : womens sandals IP : 182.186.138.168
วันที่ : 12/3/2555 19:19:49

ความคิดเห็นที่ 66
 
I found this is an informative and interesting post so i think so it is very useful and knowledgeable.
Low Blood Pressure
โดย : Low Blood Pressure IP : 182.186.251.119
วันที่ : 13/3/2555 11:35:14

ความคิดเห็นที่ 67
 
Thanks this post really opened my eyes. it is not only eye opening rather very
beneficial for the people those who want to do something good in his life
hotels in islamabad
โดย : hotels in islamabad IP : 182.186.251.119
วันที่ : 13/3/2555 12:42:00

ความคิดเห็นที่ 68
 
Thanks for this awesome post. There’s a lot of useful and interesting information on here. Keep up the top work!
hearing aid devices
โดย : hearing aid devices IP : 110.39.70.145
วันที่ : 13/3/2555 13:39:54

ความคิดเห็นที่ 69
 
Nice information, many thanks to the author. It is incomprehensible to me now, but in general, the usefulness and significance is overwhelming. Thanks again and good luck!
kitten names
โดย : kitten names IP : 182.186.193.116
วันที่ : 13/3/2555 14:40:08

ความคิดเห็นที่ 70
 
This site is excellent and so is how the subject matter was explained. I also like some of the comments too.Waiting for next post.
navy blue dress shoes
โดย : navy blue dress shoes IP : 182.186.193.116
วันที่ : 13/3/2555 16:39:56

ความคิดเห็นที่ 71
 
Great blog. All posts have something to learn. Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts.
perfume outlet
โดย : perfume outlet IP : 182.186.193.116
วันที่ : 13/3/2555 17:37:11

ความคิดเห็นที่ 72
 
Nice story shared with us. That was pretty strange. I never though that could be happen also.
Causes Of Obesity
โดย : Causes Of Obesity IP : 182.186.251.119
วันที่ : 13/3/2555 18:34:03

ความคิดเห็นที่ 73
 
Low Blood Pressure
hotels in islamabad
hearing aid devices
kitten names
navy dress shoes
navy blue dress shoes
perfume outlet
Causes Of Obesity
entry doors
pet insurance comparison
โดย : entry doors IP : 182.186.251.119
วันที่ : 13/3/2555 19:29:49

ความคิดเห็นที่ 74
 
Thanks for posting the good content…I wanted like this…I found it quiet interesting, hopefully you will keep posting such blogs.
pet insurance compariso
โดย : pet insurance comparison IP : 182.186.155.64
วันที่ : 14/3/2555 11:32:27

ความคิดเห็นที่ 75
 
Hey there! Your blog is perfectly fantastic. Lots of great information and inspiration, as both versions we all need. Thanks.
Type 1 Diabetes
โดย : Type 1 Diabetes IP : 182.186.155.64
วันที่ : 14/3/2555 12:36:57

ความคิดเห็นที่ 76
 
You have some super ideas! Perhaps I would take into account trying this myself. Thanks
Home Schooling
โดย : Home Schooling IP : 182.186.155.64
วันที่ : 14/3/2555 13:20:11

ความคิดเห็นที่ 77
 
Pretty Interesting post. Could not be written any better. Thanks for sharing.
compare broadband
โดย : compare broadband IP : 182.186.155.64
วันที่ : 14/3/2555 14:25:57

ความคิดเห็นที่ 78
 
I was looking for crucial information on this subject. The information was important as I am about to launch my own portal.
Directory Submission services
โดย : Directory Submission services IP : 110.39.70.145
วันที่ : 14/3/2555 15:09:48

ความคิดเห็นที่ 79
 
The blog was absolutely fantastic! Great deal of great information and this can be attractive some and the other way. Keep updating your blog,excited to get more detailed contents…Great job, thanks..
article submission service
โดย : article submission service IP : 110.39.70.145
วันที่ : 14/3/2555 16:45:53

ความคิดเห็นที่ 80
 
Thanks for sharing lots of information. Its very useful to me.

Kamasutra Condoms India
โดย : jhon smith IP : 59.183.31.43
วันที่ : 14/3/2555 17:23:05

ความคิดเห็นที่ 81
 
The topic that your blog deals with demands loads of research.This kind of blog always useful for blog readers.
dubai holidays
โดย : dubai holidays IP : 110.39.70.145
วันที่ : 14/3/2555 17:39:11

ความคิดเห็นที่ 82
 
I think this post is really something useful and informative. I would like to have some more information about it.
parenting classes
โดย : parenting classes IP : 182.186.134.154
วันที่ : 14/3/2555 18:29:21

ความคิดเห็นที่ 83
 
This is what I have been searching in many websites and I finally found it here. Amazing article. I am so impressed.
cheap laptops for sale
โดย : cheap laptops for sale IP : 182.186.134.154
วันที่ : 14/3/2555 19:17:18

ความคิดเห็นที่ 84
 


Nike Lunar debuted its new fashion Tods Shoes design competition show Fashion Star, the celine bags big hook of which Ed Hardy Clothing is that you can buy the stuff you see Beats by Dr Dre Outlet on the show in stores the next day. Basically, three

Prada Bags Sale

fashion concerns. Remember that

Cheap Prada Handbags

episode of The Simpsons when

Justin Bieber Supra

that flashy yo-yo show

Mulberry Cross Body Bags

comes to Bart and Charlotte Olympia Pumps Lisa's school and the Air Yeezy 2 joke is that beyond the rock music and Puma Cat Femme lasers and crazy names. Lace Asics running trainers, like prints, are widely used to make traditional clothes across Nigeria. Here, they found a new interpretation. Those Asics Gel Nimbus local models remain eager to take up the mantle from Wek's generation and other African models who have come after her.
โดย : Tods shoes outlet IP : 117.26.118.22
วันที่ : 15/3/2555 9:18:27

ความคิดเห็นที่ 85
 
Very good write and pleaseand to read. Hope we`ll be updated soon with some more informations about this topic.
kindergarten homeschool curriculum
โดย : kindergarten homeschool curriculum IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 11:24:13

ความคิดเห็นที่ 86
 
I like your blog, It is very good. I am very happy to leave comment here for you!
etihad airways online booking
โดย : etihad airways online booking IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 12:23:56

ความคิดเห็นที่ 87
 
Thanks for the tips, I am going to apply these tips and I'm glad I found this blog because I had no idea about this before
Air Asia online booking
โดย : Air Asia online booking IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 13:13:46

ความคิดเห็นที่ 88
 
Thanks for the tips, I am going to apply these tips and I'm glad I found this blog because I had no idea about this before
Air Asia online booking
โดย : Air Asia online booking IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 13:33:48

ความคิดเห็นที่ 89
 
You will find that when it comes to the life of teenagers and young adults, there is very much riding on people doing well in high school and then in college. However, without helpful means to do this, it can be something that can prove to be very difficult. You will find that the key to doing better will simply be to study. A study guide can be of great help in this task.
Essay writing service
โดย : essay writing service IP : 116.71.53.119
วันที่ : 15/3/2555 13:37:24

ความคิดเห็นที่ 90
 
Over here you have posted some really great stuff, i am really glad to read this blog post.
MP3 Players
โดย : MP3 Players IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 14:39:09

ความคิดเห็นที่ 91
 
Nice post.Thank you for taking the time to publish this information very useful!
fashion jewelry

โดย : fashion jewelry IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 16:23:48

ความคิดเห็นที่ 92
 
Combining pure shapes with refined details, the

louis vuitton uk

add a chic touch to any outfit. Light and supple, they adapt to the body of the owner, making it exceptionally comfortable to carry. Louis Vuitton Outlet offers not only the fashion

louis vuitton uk

, but also many other LV goods. Welcome to visit the LV online store. headphones products at the

beats by dre

are designed with the lovely details and colorful spring colors. They are made of the signature fabric with graffiti and metallic leather trim. Mainly because products are rattling straight forward, locomotion, to see our own elements connected with

dr dre beats

you can actually just make an effort to accomplish without this. This Swarovski Bracelet is made of Sterling Silver Anklet with Multicolor Genuine

ralph lauren uk

. Its Length can be adjusted to meet your needs.

coach outlet

will send you a coupon in the post to use in their upon only after you type a achieve. The Coach bags are customarily somewhat many than the ones in the stores. to obtain

coach outlet online

in Hainan is amongst the brand new darling from residential holiday makers. Designs of this season give you the unlimited cool feelings in this cool summer. The new designs of Coach products in the

coach outlet

enrich our daily life. `
โดย : louis vuitton uk IP : 59.58.155.141
วันที่ : 15/3/2555 16:56:16

ความคิดเห็นที่ 93
 
Nice post.Thank you for taking the time to publish this information very useful!
vacation packages
โดย : vacation packages IP : 175.110.75.156
วันที่ : 15/3/2555 17:16:03

ความคิดเห็นที่ 94
 
The post is very nicely written and it contains many useful facts. I am happy to find your distinguished way of writing the post. Now you make it easy for me to understand and implement. Thanks for sharing with us.
cheap sunglasses
โดย : cheap sunglasses IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 18:11:49

ความคิดเห็นที่ 95
 
Thank you so much for sharing this wonderful advice with the world. Its amazing and truly inspirational, makes you really want to work that much harder for what you really want.
hotels in luxor
โดย : hotels in luxor IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 19:02:10

ความคิดเห็นที่ 96
 
It is very good for anyone to make a lot of contribution in knowing about the different types of good things there. This is really a special moment in knowing about the proper things there..
hotels in longbeach
โดย : hotels in longbeach IP : 182.186.223.50
วันที่ : 15/3/2555 19:42:44

ความคิดเห็นที่ 97
 
Its nice to got the info about preferred and dispreferred. And especially the characteristics of both. Its a good addition in my knowledge on which I am glad. Thanks
hotels in kiev
โดย : hotels in kiev IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 11:54:07

ความคิดเห็นที่ 98
 
Hey! No doubt this post impressed me very much as I wasn’t aware of some of the info that you mentioned so I want to just say thank you.
hotels in islamabad
โดย : hotels in islamabad IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 12:39:30

ความคิดเห็นที่ 99
 
Good article, very nice writing. this website is really good, thank you for sharing the info I'll be indicating this blog to my friends so keep it up..
hotels in havana
โดย : hotels in havana IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 13:58:40

ความคิดเห็นที่ 100
 
Excellent stuff from you, man. thanks for sharing... I’ve read your things before and you are just too awesome. i will bookmark this for my future needed.
hotels in alexandria
โดย : hotels in alexandria IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 14:39:59

ความคิดเห็นที่ 101
 
You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand.
hotels in amman
โดย : hotels in amman IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 16:46:34

ความคิดเห็นที่ 102
 
Thanks this post really opened my eyes. it is not only eye opening rather very beneficial for the people those who want to do something good in his life……..
hotels in antalya
โดย : hotels in antalya IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 17:28:35

ความคิดเห็นที่ 103
 
There is obviously far more to know about it as I expected. I like to stress that you have made some good points in your posting.
hotels in auckland
โดย : hotels in auckland IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 18:17:22

ความคิดเห็นที่ 104
 
I am so grateful I found your blog page, Really its remarkable. You have some great content but are getting lots of none relevant comments here too.
hotels in bradford
โดย : hotels in bradford IP : 182.186.146.182
วันที่ : 16/3/2555 19:25:27

ความคิดเห็นที่ 105
 
I really enjoyed reading this post. I congratulate you for the terrific job you've made. Great stuff, just simply amazing!
hotels in canberra

โดย : hotels in canberra IP : 182.186.240.199
วันที่ : 17/3/2555 11:51:00

ความคิดเห็นที่ 106
 
I wanted to thank you for this great read!!I have been looking for this kind of info on other blogs and none of them went into the details as you did.
hotels in casablanca

โดย : hotels in casablanca IP : 182.186.240.199
วันที่ : 17/3/2555 12:34:59

ความคิดเห็นที่ 107
 
There is so many tools for you on the internet for you. I just have to do the research and find it. I see so much that you can do with it. Keep up the good work.
hotels in cincinnati
โดย : hotels in cincinnati IP : 182.186.240.199
วันที่ : 17/3/2555 13:15:54

ความคิดเห็นที่ 108
 
I think there are many website that give you help in your essays. Just try to search it in the search engine. It's more easier to find it in there.
hotels in colombo
โดย : hotels in colombo IP : 182.186.240.199
วันที่ : 17/3/2555 13:54:09

ความคิดเห็นที่ 109
 
Very much appreciative as i am planing for many successful things ahead. Appreciate your work and keep sharing your information.
hotels in faro
โดย : hotels in faro IP : 182.186.240.199
วันที่ : 17/3/2555 14:51:40

ความคิดเห็นที่ 110
 
There is so many tools for you on the internet for you. I just have to do the research and find it. I see so much that you can do with it. Keep up the good work.
hotels in halifax
โดย : hotels in halifax IP : 182.186.196.77
วันที่ : 17/3/2555 16:19:17

ความคิดเห็นที่ 111
 
There is so many tools for you on the internet for you. I just have to do the research and find it. I see so much that you can do with it. Keep up the good work.
hotels in hamburg
โดย : hotels in hamburg IP : 182.186.196.77
วันที่ : 17/3/2555 17:10:40

ความคิดเห็นที่ 112
 
Excellent article.Its really a good article. It gives me lots of information and interest.
Cheap Luggage
โดย : Cheap Luggage IP : 182.186.196.77
วันที่ : 17/3/2555 18:03:31

ความคิดเห็นที่ 113
 
I always like to read. I read everything. I believe it can make me know better about anything. Knowledge is important for all of us.
gestational diabetes diet

โดย : gestational diabetes diet IP : 182.186.196.77
วันที่ : 17/3/2555 18:50:15

ความคิดเห็นที่ 114
 
This is a good post. This post give truly quality information.Really very useful tips are provided here.thank you so much.Keep up the good works.
Kitten Pictures
โดย : Kitten Pictures IP : 182.186.196.77
วันที่ : 17/3/2555 19:33:28

ความคิดเห็นที่ 115
 
i found your website for my needs. Thanks you so much for the post you do.
Best Mortgage Rates
โดย : Best Mortgage Rates IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 11:44:50

ความคิดเห็นที่ 116
 
Interesting blog. It would be great if you can provide more details about it. Thanks you
Cheap hotels In Dubai
โดย : Cheap hotels In Dubai IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 12:30:24

ความคิดเห็นที่ 117
 
Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.
hotels in durban
โดย : hotels in durban IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 13:11:49

ความคิดเห็นที่ 118
 
Thank you for sharing this wonderful post. I would like to know more about this artist. Thanks for the article.keep it up.
hotels in nice
โดย : hotels in nice IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 13:55:57

ความคิดเห็นที่ 119
 
Thank you for posting the great content…I was looking for something like this…I found it quiet interesting, hopefully you will keep posting such blogs….Keep sharing
hotels in mexicocity
โดย : hotels in mexicocity IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 14:34:54

ความคิดเห็นที่ 120
 
This is a really excellent read for me. Must agree that you are one of the best bloggers I ever saw. Thanks for posting this informative article.
hotels in seville
โดย : hotels in seville IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 15:13:49

ความคิดเห็นที่ 121
 
This is great and really a good post . I think it will help me a lot in the related stuff and is very much useful for me.Very well written I appreciate & must say good job.
hotels in lyon
โดย : hotels in lyon IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 16:45:22

ความคิดเห็นที่ 122
 
Thanks for providing such useful information. I really appreciate your professional approach.
hotels in cancun
โดย : hotels in cancun IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 17:26:08

ความคิดเห็นที่ 123
 
I really like the way information is presented in your post.its really uesfull to me thanks for sharing.
Celebrity Plastic Surgery
โดย : Celebrity Plastic Surgery IP : 182.186.205.23
วันที่ : 19/3/2555 18:56:17

ความคิดเห็นที่ 124
 
I am happy to see this post. It is really nice and useful for me. This is a good post and is awesome.
cheap wedding venues

โดย : cheap wedding venues IP : 182.186.212.57
วันที่ : 20/3/2555 11:15:09

ความคิดเห็นที่ 125
 
I appreciate your skill. I will learn your lesson. You have done great job.thanks for this....
mas airlines online booking
โดย : mas airlines online booking IP : 182.186.212.57
วันที่ : 20/3/2555 12:18:02

ความคิดเห็นที่ 127
 
Thansk for the post. Really appreciate your great effort.
Emirates Online Booking
โดย : Emirates Online Booking IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 12:16:54

ความคิดเห็นที่ 128
 
Coach Outlet are fashionable,shinning.If you want to buy cheap chanel louis vuitton singapore which are not only has an outstanding looking,but also with high quality,we are the best choice of all. Coach Factory Online color is not shinning,if your character is not so outgoing, perhaps cheap Coach Outlet Online are suitable for you.Welcome to place order here! louis vuitton Crossbody Bags Brown 2262 is one of our most popular Coach Factory Outlet in Coach Outlet Store Online for 2012! Royal color, smooth signature sateen and gorgeous logo detail of coach crossbody louis vuitton bags give our slouchy and streamlined silhouette an elegant touch of flattering feminine flair which will add any outfit a polished look Coach Factory !
โดย : louis vuitton IP : 110.85.74.173
วันที่ : 21/3/2555 12:41:03

ความคิดเห็นที่ 129
 
This is one of the great blog post. I like your writing style. I appreciate your efforts. Keep posting some more interesting blog posts.
Compare Credit Cards
โดย : Compare Credit Cards IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 13:16:04

ความคิดเห็นที่ 130
 
This post will help me a lot.Thanks for sharing this useful information with us.
unique wedding cakes
โดย : unique wedding cakes IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 14:08:25

ความคิดเห็นที่ 131
 
I appreciate you for such great post.I got a lot of informative material from this post.
perfume shop
โดย : perfume shop IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 14:55:05

ความคิดเห็นที่ 132
 
Thanks for sharring importent information in this blog.Its very nice.Thanks for sharing with us.
Cheap Car Hire
โดย : Cheap Car Hire IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 16:40:29

ความคิดเห็นที่ 133
 
I really appreciate sharing this great post. Keep up your work.
Diabetes Treatment
โดย : Diabetes Treatment IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 17:26:31

ความคิดเห็นที่ 134
 
I really love the way information is presented in your post.thanks for sharing
Stress Symptoms
โดย : Stress Symptoms IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 18:04:22

ความคิดเห็นที่ 135
 
I am really interested in what you wrote here. This looks absolutely perfect. All these tinny details are give me a lot of knowledge.
skin care products

โดย : skin care products IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 18:43:52

ความคิดเห็นที่ 136
 
its good to see this information in your post Thanks for sharing. i really appreciate it that you shared with us such a informative post..
ask questions
โดย : ask questions IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 19:20:12

ความคิดเห็นที่ 137
 
its good to see this information in your post Thanks for sharing. i really appreciate it that you shared with us such a informative post..
ask questions
โดย : ask questions IP : 182.186.137.75
วันที่ : 21/3/2555 19:20:13

ความคิดเห็นที่ 138
 
its really very nice and fantastic post.. thank you very much to do this for us and thanks for sharing this with us, that is very useful.
wrist watches
โดย : wrist watches IP : 182.186.175.157
วันที่ : 22/3/2555 11:45:23

ความคิดเห็นที่ 139
 
Nice post. I like the way you start and then conclude your thoughts. Thanks for this information .I really appreciate your work, keep it up and thanks for sharing information with me.
Ladies Handbags
โดย : Ladies Handbags IP : 110.39.70.145
วันที่ : 22/3/2555 12:46:32

ความคิดเห็นที่ 140
 
its really very nice and fantastic post.. thank you very much to do this for us and thanks for sharing this with us, that is very useful.
womens boots
โดย : womens boots IP : 175.110.74.216
วันที่ : 22/3/2555 17:08:27

ความคิดเห็นที่ 141
 
Nice post. I like the way you start and then conclude your thoughts. Thanks for this information .I really appreciate your work, keep it up and thanks for sharing information with me.
etihad online booking

โดย : etihad online booking IP : 182.186.170.30
วันที่ : 22/3/2555 18:25:07

ความคิดเห็นที่ 142
 
Its really excellent info.Thanks for very informative post you provided us which gave us a lot of information.
gulf air online booking
โดย : gulf air online booking IP : 182.186.170.30
วันที่ : 22/3/2555 19:25:21

ความคิดเห็นที่ 143
 

Burberry Discount about every individual and every bag from our mentor store is not merely durable but in inclusion is you advantageous companion wether in operating or life. just about every individual solitary bag from our mentor store is not merely durable but in inclusion is you superb companion wether in operating or life. Burberry outlet national treasure known as the British luxury brand. Burberry in Europe, America and the world are regarded as high quality, durable Signs.

Burberry Shop Online start looking at really various sort of Burberry bags with captivating pattern and particular pattern even although you click our Burberry outlet store online. Collectively with to place the classification of possibilities ordered. layout wild colours and crisp lines, filled with youthful elegance. Ultra texture inside the merchandise or support parts, highlighting the superb level of level of superb level of extraordinary and luxury.

Burberry Outlet typically provide our purchasers producing utilization for the tremendous amount of really various the tremendous amount of great-quality Burberry bags. Burberry is a luxury brand with a distinctive British sensibility, strong international recognition and differentiating brand values that resonate across a multi-generational and dual-gender audience. Burberry is a romantic reverie can easily cause people's brand, people like it because, not only because of its history of 100 years of classic, iconic plaid, as well as Rose Marie Bravo said the magnificent luxury high fashion return to fashion.

Rihanna leaves her accommodation in midtown Manhattan and heads to Milk Studios on Monday (March 12) in ny City. The 24-year-old entertainer wore a fanny pack with dollar payment detailing. PHOTOS: confirm out the newest pics of Rihanna On Sunday night, Ri wore a totally sheer best even although she went out to dinner with friends. Ri arrived in village on Sunday subsequent spending time in New Orleans, in which she carried out at Brad Pitt‘s ensure it is best gala.

โดย : Burberry Outlet IP : 58.22.135.99
วันที่ : 23/3/2555 8:33:08

ความคิดเห็นที่ 144
 
Really appreciate this wonderful post that you have provided for us.Great site and a great topic as well i really get amazed to read this. Its really good.
gulf air online booking
โดย : gulf air online booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 12:10:44

ความคิดเห็นที่ 145
 
Excellent post.I want to thank you for this informative read, I really appreciate sharing this great post .
Jet airways online booking
โดย : Jet airways online booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 13:07:35

ความคิดเห็นที่ 146
 
Very nicely written post it contains useful information for me.Now you make it easy for me to understand and implement the concept. Thank you for the post.
Philippine Airlines Online Booking
โดย : Philippine Airlines Online Booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 13:55:29

ความคิดเห็นที่ 147
 
Thanks for this Very useful info You Have Provided us. I appreciate your article, big thank you for your sharing, and I too share your opinion completely .its really excellent post.
Philippine Airlines Online Booking
โดย : Philippine Airlines Online Booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 14:32:44

ความคิดเห็นที่ 148
 
Great article with excellent idea! I appreciate your post. Thanks so much and let keep on sharing your stuffs keep it up.
Qatar Airways online booking
โดย : Qatar Airways online booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 16:57:47

ความคิดเห็นที่ 149
 
Thanks for posting this info. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative.
Qatar Airways online booking
โดย : Qatar Airways online booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 17:45:21

ความคิดเห็นที่ 150
 
Thanks for the nice blog. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well.Thanks for sharing the such information with us.
Singapore Airlines Online Booking
โดย : Singapore Airlines Online Booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 18:33:15

ความคิดเห็นที่ 151
 
The post is written in very a good manner and it entails many useful information for me. I appreciated what you have done here. I am always searching for informative information like this. Thanks for sharing with us.
Singapore Airlines Online Booking
โดย : Singapore Airlines Online Booking IP : 182.186.148.16
วันที่ : 23/3/2555 19:40:55

ความคิดเห็นที่ 152
 
I really appreciate your professional approach. I would like to thank you for the efforts you made in writing this post.
Air Arabia Online Booking
โดย : Air Arabia Online Booking IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 11:35:44

ความคิดเห็นที่ 153
 
Very nice article! It really made me interested here. Thank you for bringing more informative post.
hotels in valencia
โดย : hotels in valencia IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 12:24:31

ความคิดเห็นที่ 154
 
Thanks for sharing. i really appreciate it that you shared with us such a informative post.Your post really helps me to work easily. Thanks for providing such important information.
hotels in victoria

โดย : hotels in victoria IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 13:13:48

ความคิดเห็นที่ 155
 
Excellent posts to read keep it up and keep going on this way. And keep sharing these types of things Thanks
hotels in sharm el sheikh
โดย : hotels in sharm el sheikh IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 13:46:18

ความคิดเห็นที่ 156
 
Thanks for the nice blog. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well.Thanks for sharing the such information with us.
hotels in christchurch
โดย : hotels in christchurch IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 14:31:30

ความคิดเห็นที่ 157
 
Thanks for the post; it has blog to be exactly I needed. I appreciate the information, well thought for anybody. Thank you
hotels in pisa
โดย : hotels in pisa IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 15:10:31

ความคิดเห็นที่ 158
 
Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.
hotels in bologna
โดย : hotels in bologna IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 16:38:55

ความคิดเห็นที่ 159
 
Really great post, Thank you for sharing This knowledge.its really informative site. Keep it up.
hotels in basel
โดย : hotels in basel IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 17:26:42

ความคิดเห็นที่ 160
 
This is a wonderful article i must sat, So much info given in it, These type of articles keeps the users interest in the website, keep on sharing more...
hotels in linz
โดย : hotels in linz IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 18:08:24

ความคิดเห็นที่ 161
 
This is really a nice post, that you have updated us with all of nice information that can be very useful for future.
hotels in brisbane

โดย : hotels in brisbane IP : 175.110.78.182
วันที่ : 26/3/2555 19:20:03

ความคิดเห็นที่ 162
 
I must say that overall I am really impressed with this blog.It is easy to see that you are impassioned about your writing. I wish I had got your ability to write. Such a good style of writing.
hotels in warwick

โดย : hotels in warwick IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 11:26:09

ความคิดเห็นที่ 163
 
it is really very helpful and effective. People will like your article very much. Thanks for adding such a wonderful article.
hotels in marseille
โดย : hotels in marseille IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 12:08:03

ความคิดเห็นที่ 164
 
I am happy to find so many useful information here in the post, thanks for sharing it here. I hope you will adding more
hotels in cairns
โดย : hotels in cairns IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 13:03:06

ความคิดเห็นที่ 165
 
very great time to share and efforts to do useful like these informations. Keep it up
hotels in kingston
โดย : hotels in kingston IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 13:38:57

ความคิดเห็นที่ 166
 
This one is very nicely written and it contains many useful facts. I am happy to find your distinguished way of writing the post. Now you make it easy for me to understand and implement. Thanks for sharing with us.
testosterone replacement therapy
โดย : testosterone replacement therapy IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 14:19:48

ความคิดเห็นที่ 167
 
Thank you,it is good material to read this post increases my knowledge. What a wonderful piece of information. Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you offer.
ways to get pregnant
โดย : ways to get pregnant IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 14:56:57

ความคิดเห็นที่ 168
 
These kind of post are always inspiring and I prefer to read quality content so I happy to find many good point here in the post, writing is simply great, Thanks for posting this informative article.
Wedding Invitation Cards
โดย : Wedding Invitation Cards IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 16:29:38

ความคิดเห็นที่ 169
 
I think it will help me a lot in the related stuff and is very much useful for me.Very well written I appreciate & must say good blog
Best ways to get pregnant
โดย : Best ways to get pregnant IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 17:08:34

ความคิดเห็นที่ 170
 
Very informative post thanks for share this with us i highly appreciate you for this information thanks once again for sharing information like this!
work from home
โดย : work from home IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 17:28:43

ความคิดเห็นที่ 171
 
Thanks for this informative post. It help me a lot. And it gave mo ideas on how to make more money in marketing business. I hope lots of people visit this site so they can easily learn this informative post.
hotels in innsbruck
โดย : hotels in innsbruck IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 18:23:15

ความคิดเห็นที่ 172
 
The post is written in very good manner and it contains many useful information for me. you have a very inpressive writing style .I really enjoyed what you had to say.Well, at least i am interested.
hotels in graz
โดย : hotels in graz IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 19:01:22

ความคิดเห็นที่ 173
 
Thank you for this great information, I actually like this blog. I will visit your blog regularly for some latest post.
hotels in alicante
โดย : hotels in alicante IP : 175.110.79.41
วันที่ : 27/3/2555 19:34:28

ความคิดเห็นที่ 174
 
Really your post is really very good and I appreciate it. It’s hard to sort the good from the bad sometimes, You write very well which is amazing. I really impressed by your post.
cheap hotels in dubai
โดย : cheap hotels in dubai IP : 175.110.72.252
วันที่ : 28/3/2555 12:19:34

ความคิดเห็นที่ 175
 
Thanks a lot for sharing this amazing knowledge with us. This site is fantastic. I always find great knowledge from it.
cheap SEO Services
โดย : cheap SEO Services IP : 175.110.72.252
วันที่ : 28/3/2555 12:53:28

ความคิดเห็นที่ 176
 
This was a really outstanding post. In theory I'd like to compose like this too - taking time and real effort to make a solid article.
cheap SEO Services
โดย : cheap SEO Services IP : 175.110.72.252
วันที่ : 28/3/2555 13:31:03

ความคิดเห็นที่ 177
 
These kind of post are always inspiring and I prefer to read quality content so I happy to find many good point here in the post, writing is simply great, Thanks for posting this informative article.
cheap SEO Services

โดย : cheap SEO Services IP : 175.110.72.252
วันที่ : 28/3/2555 14:31:51

ความคิดเห็นที่ 178
 
These kind of post are always inspiring and I prefer to read quality content so I happy to find many good point here in the post, writing is simply great, Thanks for posting this informative article.
cheap SEO Services

โดย : cheap SEO Services IP : 175.110.72.252
วันที่ : 28/3/2555 14:35:11

ความคิดเห็นที่ 179
 
Thank you so much for the post you do. I like your post and all you share with us is up to date and quite informative,keep it up.
cheap SEO Services
โดย : cheap SEO Services IP : 182.186.228.204
วันที่ : 28/3/2555 16:16:28

ความคิดเห็นที่ 180
 
Thank you so much for the post you do. I like your post and all you share with us is up to date and quite informative,keep it up.
cheap SEO Services
โดย : cheap SEO Services IP : 182.186.228.204
วันที่ : 28/3/2555 16:18:47

ความคิดเห็นที่ 181
 
hogan outlet discount hogan outlet hogan shoes sale hogan outlet cheap hogan outlet hogan shoes sale hogan outlet store hogan outlet hogan shoes sale hogan outlet hogan outlet italy hogan Scarpe sale [url=http://www.discounthoganoutlet.com][b]hogan outlet[/b][/url] [url=http://www.discounthoganoutlet.com/products_new.html][b]discount hogan outlet[/b][/url] [url=http://www.discounthoganoutlet.com/specials.html][b]hogan shoes sale[/b][/url] [url=http://www.cheaphoganbootsoutlet.com][b]hogan outlet[/b][/url] [url=http://www.cheaphoganbootsoutlet.com/products_new.html][b]cheap hogan outlet[/b][/url] [url=http://www.cheaphoganbootsoutlet.com/specials.html][b]hogan shoes sale[/b][/url] [url=http://www.hoganoutletsstore.com/][b]hogan outlet store[/b][/url] [url=http://www.hoganoutletsstore.com/products_new.html][b]hogan outlet[/b][/url] [url=http://www.hoganoutletsstore.com/featured_products.html][b]hogan shoes sale[/b][/url] [url=http://www.hoganoutlet-italy.com][b]hogan outlet[/b][/url] [url=http://www.hoganoutlet-italy.com/specials.html][b]hogan outlet italy[/b][/url] [url=http://www.hoganoutlet-italy.com/products_new.html][b]hogan Scarpe sale[/b][/url] http://www.discounthoganoutlet.com http://www.discounthoganoutlet.com/products_new.html http://www.discounthoganoutlet.com/specials.html http://www.cheaphoganbootsoutlet.com http://www.cheaphoganbootsoutlet.com/products_new.html http://www.cheaphoganbootsoutlet.com/specials.html http://www.hoganoutletsstore.com http://www.hoganoutletsstore.com/products_new.html http://www.hoganoutletsstore.com/featured_products.html http://www.hoganoutlet-italy.com http://www.hoganoutlet-italy.com/specials.html http://www.hoganoutlet-italy.com/products_new.html
โดย : hogan outlet IP : 58.61.237.62
วันที่ : 6/4/2555 13:40:23

ความคิดเห็นที่ 182
 
awesome post. Thanks for sharing lots of information. Its very useful to me.
โดย : Send Brownies India IP : 59.183.18.35
วันที่ : 27/4/2555 20:02:25

ความคิดเห็นที่ 183
 
Thanks for sharing lots of information. Its very useful to me. Send Brownies India |
โดย : Send Brownies India IP : 59.183.18.35
วันที่ : 27/4/2555 20:03:46

ความคิดเห็นที่ 184
 
Great post I must say. Simple but yet entertaining and engaging... Keep up the good work!florida flower delivery
โดย : florida flower delivery IP : 182.178.48.166
วันที่ : 16/5/2555 17:47:44

ความคิดเห็นที่ 185
 
Awesome Post. Thanks for sharing lots of information. Its very useful to me. Royal Canin
โดย : Royal Canin IP : 59.183.18.79
วันที่ : 17/5/2555 16:48:06

ความคิดเห็นที่ 186
 

Sexy Bikinis their infants on our ranch,and Bikinis Outlet sometimes watched them,on one Womens Sinful Bikinis of her forced outings into the field,Bikinis On Sale with a look of longing.Then she would sigh Girls Bikinis plaintive snort slowly turn her head Ed Hardy Swimwear away and refuse to look until we Bikinis 2010 delivered her back to her stable.Then one day Bikinis 2012 something changed.Not in Cheap Bikinis but in me.It happened one distressingly Bikinis UK hot summer day when had retreated to the relative Bikinis Online coolness of my home.Not Bikinis Swimwear knowing what to do with the hours Wholesale Bikini stretching out before me until the sun Sinful Bikini disappeared behind the horizon,Bikini 2011 giving relief to blistering air,Ed Hardy Bikinis ran as though she had wings and,Bikinis Sale when she was big enough Ralph Lauren Bikini.

โดย : Ed Hardy Bikinis IP : 117.26.224.14
วันที่ : 22/5/2555 17:16:09

ความคิดเห็นที่ 187
 
Most blogs you read online are boring and don't offer much info. This was really interesting. Dubai flights offers
โดย : Andrew IP : 180.151.3.199
วันที่ : 2/6/2555 16:17:42

ความคิดเห็นที่ 188
 

I believe that Discount Paul Smith my type is not adequately represented,Paul Smith Outlet and right after I received price cut true Cheap Paul Smith faith on the market of,my Paul Smith T Shirts Sale potential charms are shinning brightly Paul Smith T Shirts Wholesale which I've in no way expected.We Paul Smith T Shirts Online provide hundreds styles of Wholesale Paul Smith Shirts and,fashion and durable Paul Smith Online,most of our products are made of genuine Cheap Air Jordan 2009 Shoes leather We promise that Lebron Basketball Shoes the cheap and discount on sale Nike Hyperdunk Low Shoes of,we provide the item as Nike Basketball Shoes perfect as you want! Buy Kobe Shoes On Sale.Enjoy your shopping in my Basketball Shoes Online shop.

โดย : Wholesale Paul Smith Shirts IP : 180.182.49.13
วันที่ : 7/6/2555 16:23:08

ความคิดเห็นที่ 189
 
This is the first time when I came on this topic and luckily found it nice thanks for this one. This is the first time when I came on this topic and luckily found it nice thanks for this one. I must like to appreciate.

Pepperfry Coupons
โดย : jhon smith IP : 14.96.178.112
วันที่ : 27/6/2555 18:03:01

ความคิดเห็นที่ 190
 

out to me." He admits, he says, that Edna Pate Pate replica designer handbags Pate is "no John Dillinger." But, he adds, "She is
my own personal John Dillinger." He has become the Ahab Ahab cheap polo shirts Ahab to her wrinkly whale.A phone call by ABC News
prosecutor Carter's office requesting comment went unreturned.Smith is organizing a a cheap polo shirts a July 13 fund-raising event called "Benefit for Christian" to
at least $2,000—the minimum cost, he estimates, of sending two two

cheap Ralph Lauren Polo

two officers south. It will take place at Lucille's Blues
in Griffith. He also has set up a website--ArrestEdnaSuePate.org--through website--ArrestEdnaSuePate.org--through Cheap Ralph Lauren Shirts website--ArrestEdnaSuePate.org--through which sympathizers to his and his son's cause can
credit card donations toward Pate's apprehension.If the amount donated exceeds exceeds cheap polo shirts exceeds the cost of nabbing Pate, he says, he will
any difference to the Griffith Police Department, to be used used

designer replica handbags

used as they see fit.Nora Ephron's Most Famous QuotesWriter Who
at 71 Leaves Behind Legacy of Memorable LinesBy LUCHINA FISHERJune FISHERJune

designer replica handbags

FISHERJune 27, 2012— Nora Ephron, the filmmaker, humorist and journalist
โดย : ery IP : 182.86.4.158
วันที่ : 6/7/2555 15:10:50

ความคิดเห็นที่ 191
 
This is the first time when I came on this topic and luckily found it nice thanks for this one. This is the first time when I came on this topic and luckily found it nice thanks for this one. I must like to appreciate.

Buy Manforce Condoms
โดย : jhon smith IP : 59.183.20.239
วันที่ : 27/7/2555 16:39:10

ความคิดเห็นที่ 192
 
It has been quite traditional for individuals to be in proper clothing for the outlet peuterey sports that they are engaged in for the obvious reasons that it may meet the unique requirements of the sports. Clothing in life provides decoration, comfort and protection within the limits of modesty. Middlemas, (1997), peuterey prezzi points out that cloth decorate the body, conceal defects and supports top garments. It could denote the rank a person holds or sort of work done or a person’s origin and allegiance. However, clothing in sports combines these functions and in addition, differentiates individuals or teams from one another depending upon the particular sports. Guibbotti Peuterey Donna It equally offers a psychological advantage since well dressed individuals or teams derive inner satisfaction that creates a sense of feeling good, Peuterey On Line enhancing personality and self esteem of the wearer(s.).
โดย : peuterey IP : 59.60.121.54
วันที่ : 10/8/2555 8:58:42

ความคิดเห็นที่ 193
 

Our cheap jerseys for sale is completely consistent with the player in the clothing of war, delicate design of nhl hockey jerseys, the impeccable details, comfortable breathable fabric, let you can really feel basketball hall of the game with cheap soccer jerseys on the highest heart texture. The special design of wholesale jerseys, make popular sports fashion, reveals its tide charm. The iconic team colors, fine stamping team to mark, simple and classic, bring you comfortable feeling about cheap nhl jerseys. The cheap nfl jerseys is generous and not rigid. Many kind of jersey are popular loved by ball’s fans. The wholesale nfl jerseys collocation is very consonant and good-looking. http://www.jerseystribes.com/

โดย : cheap jerseys for sale IP : 120.43.29.146
วันที่ : 17/8/2555 20:48:04

ความคิดเห็นที่ 194
 

Owning a pair of red bottom shoes help you draw near your dream. Sexy cheap christian louboutin is vital for all ladies. Expecially, for all stylish girls with red bottoms is the arm to have their own style. At a party, how can you lack of a pair of christian louboutin discount? Serina and Blair who in the Gossip Girl are always the shining girls at any parties because they have the luxury dresses and cheap christian louboutin pumps, without a question, the christian louboutin daffodile are the indispensable decoration to help them shine at the party. http://www.redbottomslouboutin.com/

โดย : red bottom shoes IP : 120.43.29.146
วันที่ : 17/8/2555 21:24:47

ความคิดเห็นที่ 195
 
Nike NFL Jerseys can be made making use of the same design Burberry Outlet and quality as being the genuine people. In the Fendi spring 2008 collection we get to know the Burberry Outlet all over again.Dolce plus Gabbana fake purses and Burberry Outlet will be purses and Michael Kors handbags this come in the finest set fabric plus style and design on the earth.A tones of Wholesale Nike Nfl Jerseys out of Dolce plus Gabbana will be a little something a lot of women of all ages would probably adore because Burberry Sale will be tasteful plus timeless. Several of the purses and Burberry Sale currently have clochette this does not reveal a car keys the fact that Burberry Sale consist of. When you are your design smart lovely lady does anyone want your travelling bag that is going to generate many of the variance, NFL Jerseys Cheap will be just what exactly would probably help you create a fantastic preference in regards to owning fine economical travelling Burberry Outlet Online .Because of the huge popularity of Burberry Outlet Online among celebrities, and the fact that celebrities also want to own Burberry Outlet Online , so there are a large number of Michael Kors handbags in the market.

โดย : bestlucklyzgt IP : 175.44.2.76
วันที่ : 8/9/2555 13:47:54

ความคิดเห็นที่ 196
 
buy persuasive essay

โดย : buy persuasive essay IP : 178.158.72.255
วันที่ : 29/9/2555 0:24:19

ความคิดเห็นที่ 197
 

Welcome to North Face Outlet online shop.Mens North Face Down clearance is well known for sale North Face which being one of the few American high-end leather goods brands.Mens North Face Gore Tex clearance All TNF sale on Cheap North Face have been innovated, to combine with the traditional aristocratic dramatic elements with the true feeling of modern life to make the symbol of the glory of yesterday's luxury brand to become a "must" fashion.North Face Dc Soft Shell Hoodies clearance As long as you sign up North Face Sale as a member, you can save more money, we can ensure that here is your best choice!Especially popular for those outside sports enthusiasts,Womens North Face 2 In 1 clearance can be taken for outdoor adventure or other activities. Welcome to buy Womens North Face Apex Bionic clearancefor womens online, as we work with manufacturers directly, greatly reduces the costs and taxes of the intermediate links,Womens North Face Denali clearance so here you could get a competitive price but high quality north face sale. Fantastic selection,Womens North Face Down clearance your desirable cheap north face jackets are 100% new and original packages to you. Now purchase north face jackets for women for winter outerwear,Womens North Face Gore Tex clearance which give your complete winter warmness resolution. Just pick up the favorite items, best service and secure delivery guaranteed, fast shipping to you within 5-7 days.
โดย : Mens North Face Gore Tex clearance IP : 180.67.207.101
วันที่ : 7/10/2555 11:02:24

ความคิดเห็นที่ 198
 
i love this site very good <a href="http://www.cazare-predeal.turismro.info">Cazare Predeal</a>
โดย : Cazare Predeal IP : 93.120.80.189
วันที่ : 8/11/2555 16:42:11

ความคิดเห็นที่ 199
 
i love this site very good Cazare Predeal
โดย : Cazare Predeal IP : 93.120.80.189
วันที่ : 8/11/2555 16:44:19

ความคิดเห็นที่ 200
 

It really is my own intention on this page to offer a fundamental understanding of binaural defeats along with the engineering behind that. Find out how it truely does work along with just what it is rewards are generally ahead of making use of binaural defeats.Binaural beats will help to take away as well as reprogram your brain out of your by by Beats by dre Cheap simply publishing you earlier traumas, bad morals and also psychological problems. The actual dilemma everybody wants to acknowledge can be does it Cheap Beats headphones work? Just before we could response that any of us should find out a trifle about this technology.

While using most recent improvements in brainstorm technology binaural surpasses create particular cortical answers, which will produce any deep trance-like state. Cheap Beats by dre You can do this simply by mixing unique music frequencies, that are especially designed to modify the encephalon lake of your Cheap dr dre Beats companion listening to the playback quality. The application of earphones is required to create Leader, Delta as well as Theta brain wave patterns.

It has been proven that whenever brain wave designs adjust some sort of reaction within you takes place, that could have a remarkable effect on your general physical and mental health. These biaural beat generation have Beats by dre the same positive effects figure, as also does the deeply hypnotic nation attributable to unique variations of relaxation techniques as well as trances. For several it will require numerous yoga to reach these kind of www.bestdreheadphones.com ripe states involving psyche. The particular many advantages in this unexampled engineering are generally in truth apparent for getting more deeply suggests connected with liberalization along with sixth sense.

A single critical extra benefit from making use of biaural is better than is the fact that that allows you to entry ones subconscious, in which part of our own awareness, that is always at the base of each of our aware limit. As a way to achieve Cheap Beats the deep meditative declares connected with Alpha dog and also Theta, you should use biaural technology as well as other self improvement technological know-how including biography-responses. Fraxel treatments will aid you to affect the deep sitting beliefs you've got concerning Cheap dre Beats yourself and allow you to mend yourself sentimentally.

โดย : Cheap Beats IP : 112.111.190.251
วันที่ : 10/11/2555 14:05:24

ความคิดเห็นที่ 201
 

michael kors outlet


ray ban sunglasses


coach outlet


birkenstock sandals


nike air max


coach outlet store


mcm outlet


michael kors outlet


kate spade


air jordan


canada goose jackets


fila shoes


true religion outlet store


air max 2017


polo ralph lauren outlet


air jordan


canada goose jackets


atlanta falcons jersey


coach wallets


swarovski jewelry


fitflops sale


jimmy choo


cheap nba jerseys


coach bags


fjallraven outlet


cheap ugg boots


adidas yeezy boost


minnesota vikings jerseys


pandora outlet


fitflops outlet sale


denver broncos jerseys


christian louboutin shoes


ugg outlet


dallas cowboys jersey


nike air max


christian louboutin


jordan shoes


kate spade outlet


pandora jewelry


toms outlet


coach outlet


nike air max outlet


moncler dunjacka


prada outlet


moncler jacken


denver broncos jerseys


canada goose outlet


adidas slides


louboutin outlet


soccer shoes


david yurman bracelet


coach outlet


kevin durant shoes


off white shirt


jordan shoes


moncler doudoune pas cher


polo ralph lauren outlet


air jordan


coach outlet


true religion jeans


hermes handbags


gymshark


ed hardy clothing


michael kors handbags


christian louboutin outlet


pandora jewelry


north face outlet


louboutin outlet


maui jim sunglasses


coach outlet


pandora jewelry


birkenstock


nike air max plus


moncler outlet


nike outlet store


jordan 3


michael kors outlet


nmd adidas


yeti cup


dolce & gabbana sunglasses


moncler outlet


columbia outlet


nike revolution 3


true religion jeans outlet


kate spade outlet store


off white clothing


michael kors handbags


ed hardy clothing


pandora jewelry


coach outlet


asics shoes


nike factory


michael kors outlet


qqq

โดย : qqq IP : 172.68.143.226
วันที่ : 8/4/2562 1:29:16

ความคิดเห็นที่ 202
 
Ebay.com|Ralph Lauren Polo Shirts Outlet|Maillot De Foot Pas Cher|Chaussures Louboutin Pas Cher|Maillot Foot Pas Cher|Maillot Foot|Maillot Foot Pas Cher|Maillot Equipe De France Pas Cher|Michael Kors Outlet Canada|Coach Purses On Sale|Authentic NBA Jerseys|Cheap Authentic Jerseys From China|Coach Outlet Clearance|Cheap Nhl Jerseys,Nba Jerseys For Cheap|Cheap NFL Authentic Jerseys|Coach Outlet Store Online|Coach Outlet Store|Cheap NFL Jerseys China|Coach Outlet Online 80 Off|Cheap Authentic Jerseys|Cheap Jerseys Online|Cheap NFL Jerseys|Cheap Jerseys Online|Cheap Authentic Jerseys|Cheap NFL Authentic Jerseys|Cheap Authentic NFL Jerseys|Cheap Jerseys Online|Cheap Jerseys Online|Cheap NFL Football Jerseys|Cheap NFL Jerseys Free Shipping|Cheap NFL Nike Jerseys|Sports Jersey Stores Near Me|Sports Jersey Store|NFL Sports Shop|Cheap Sports Jerseys|Cheap NFL Jerseys Reddit|Official Coach Outlet Online|Coach Outlet Coupons|Official NFL Jerseys|Clearance Coach Bags|Coach Outlet Online Store|Designer Phone Cases|Cheap Authentic Stitched NFL Jerseys|NFL Football Jerseys Cheap|Cheap Sports Jerseys|Discount Sports Jerseys|NFL Jerseys China|Custom Phone Case|Cheap Custom Shirts|Cheap Human Hair Wigs|Full Fce Front Wigs|Human Hair Lace Front Wigs,|Cheap Sports Jerseys|Cheap Authentic Jerseys From China|Cheap Authentic Jerseys Online|Wholesale NFL Authentic Jerseys|Make Your Own Shirt|Cheap NFL Jerseys From China|Discount Sports Jerseys|Top NFL Jersey Sales|Cheap Football Jerseys|Coach Bags Factory Outlet|Create Your Own Shirt|Cheap Phone Cases|Full Lace Human Hair Wigs|Full Lace Human Hair Wigs|Human Hair Wigs|Human Hair Lace Front Wigs|Lace Front Wigs|Official Coach Factory Outlet Online|T Shirt Design|Cheap Bape Hoodie|Bape Store|Bape Sale|Goyard Online Store|Goyard Online Shop|Goyard Online|Michael Kors Outlet Online|Michael Kors Handbags Outlet|Oakley Sunglasses Outlet|Cheap Real Oakley Sunglasses|Swarovski Outlet|Swarovski Store|Swarovski Sale|Tumi Outlet|Tumi Outlet Store|Tumi Sale|Vera Bradley Outlet Sale|Vera Bradley Outlet Store|Vera Bradley Outlet Online|Yeti Cooler Sale|Yeti Store|Cheap Yeti Coolers|Michael Kors Väska Rea|Michael Kors Väska|Michael Kors Väska Outlet|Michael Kors Väska Rea|Väska Michael Kors|Väskor Michael Kors|Camiseta Real Madrid Barata|Camisetas De Futbol Baratas|Camisetas Futbol Baratas|Camisetas De Futbol Baratas|Comprar Camisetas De Futbol|Comprar Camisetas De Futbol|Camisetas Futbol|Maglie Calcio Poco Prezzo|Maglie Calcio A Poco Prezzo|Maglie Calcio Poco Prezzo|Maglie Calcio A Poco Prezzo|Maglie Calcio A Poco Prezzo|Maglie Calcio Poco Prezzo
โดย : discount nfl jersey IP : 172.68.146.36
วันที่ : 20/7/2562 8:43:59


ข้อความ :
 
จากคุณ :
รูปภาพประกอบ : (ไม่เกิน 500 Kb) ถ้ามี
อักษรไทย
ตัวแรกคือ